Hallands Nyheter

HK Varbergs ordförande väljer att kliva åt sidan

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Det har stormat rejält runt HK Varberg de senaste månaderna. Nu har Evalotta Pettersson aviserat att hon kliver av sitt uppdrag som ordförande för handbollsk­lubben. Enligt Pettersson har det inte nödvändigt­vis med föreningen­s ekonomiska situation att göra.

– Min arbetssitu­ation har förändrats sedan ett par månader, vilket innebär att jag behöver fokusera mer på mitt arbete framöver, säger hon.

Ni kan historien. HK Varberg befinner sig i ekonomisk kris där klubben behöver dra in en och en halv miljon kronor för att kunna rädda säsongen. Spelarna i HKV:S allsvenska lag fick först beskedet att deras löner skulle halveras och att spelarna var fria att gå till andra klubbar.

Men när nyheten kom ut i media valde föreningen att backa och efter ett möte med spelarna kom man överens om att lönerna skulle betalas ut som vanligt så länge det är möjligt.

Kaoset som rått i klubben ska dock inte ligga till grund för nuvarande ordförande­n Evalotta Pettersson­s beslut att kliva av sitt uppdrag. Beslutat ska ha tagits för flera månader sedan, innan det började storma i klubben. Det framgår i ett utskick till föreningen­s medlemmar där HK Varbergs styrelse bland annat meddelar att ordförande­n lämnar sin post.

– Min arbetssitu­ation har förändrats sedan ett par månader, vilket innebär att jag behöver fokusera mer på mitt arbete framöver. I oktober aviserade jag att jag behöver kliva av som ordförande i HKV. Ordförande­skapet är helt enkelt för tidskrävan­de för det arbete jag har nu, det blir inte hållbart vare sig för föreningen, mitt arbete eller för mig. Jag kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot fram till ordinarie stämma i juni, skriver Evalotta Pettersson i ett SMS till Hn-sporten.

Med anledning av detta kommer HKV kalla in till ett extra årsmöte för att välja ny ordförande.

Finns det redan nu någon som visat intresse för att ta över som ordförande?

– Det är valberedni­ngen som har de kontaktern­a och ett aktivt arbete pågår. Vi kommer kalla till extra årsmöte när det är dags.

Under ett medlemsmöt­e i december lade föreningen upp en handlingsp­lan för hur de ska kunna öka intäkterna.

”I planen ingår att se över alla kostnader, utan att behöva dra ned på vår ungdomsver­ksamhet. En sista utväg är att dra ned på vår elitverksa­mhet med allt vad det innebär. Det vill vi undvika”, skriver klubben på sin webbsajt.

 ?? BILD: KARL ANDERSSON ?? Evalotta Pettersson väljer att kliva av som ordförande för HK Varberg.
BILD: KARL ANDERSSON Evalotta Pettersson väljer att kliva av som ordförande för HK Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden