Hallands Nyheter

Bra start för Frillesås – men sen gick det mesta snett för laget

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

2–0 efter två minuters spel hjälpte inte. Frillesås tappade det mesta efter drömstarte­n och förlorade jumbomötet mot Vänersborg med 4–6.

– Det är för dåligt i en så här viktig match, säger Karl Tagesson.

När ett lag släpper in tidiga mål för att sedan spela upp sig brukar de tidiga baklängesm­ålen inte sällan benämnas som ”väckarkloc­kor”. Något bra uttryck för det motsatta finns inte riktigt, i väntan på det får Frillesås två tidiga mål benämnas som ”sömnpiller”.

Det går nämligen inte att få en bättre start än vad Frillesås fick hemma mot formsvaga nästjumbon Vänersborg. Markus Fremstad utnyttjade en dålig retur från gästernas målvakt Anton Svensson och gav Frillesås ledningen redan efter 45 sekunder.

Bara en minut och nio sekunder senare utökades ledningen sedan Karl Tagesson spelat fram Linus Jönsson. Drömstarte­rnas drömstart var ett faktum och även om det återstod nästan en hel bandymatch var det svårt att se ett annat utfall än att hemmalaget skulle köra över gästerna, som hade vunnit en av sina elva senaste matcher.

– Det är klart att det är en kanonstart som ger oss massor av energi, men samtidigt är det två slumpmål som knappast kommer till av ett bra anfallsspe­l, säger Karl Tagesson.

Och efter 90 minuter var det inte svårt att förstå varför han valde en lite mer återhållsa­m beskrivnin­g av drömstart. Gästerna tog nämligen över initiative­t helt, vände matchen och ledde med 4–2 i paus.

– Vi sabbade det redan i den första halvleken. De får också in några slumpmål samtidigt som vi inte får till något spel alls. De är kompakta och vi lyckades bara skapa ströchanse­r, analyserar Tagesson, vars lag inte blev så mycket bättre efter paus.

Vänersborg utökade till 5–2 direkt in i den andra halvleken och även om visst liv väcktes när Tagesson läckert serverade Tero Liimataine­n till 3–5 släcktes det effektivt av gästerna ett par minuter senare.

Tagesson stod själv för tröstmålet som skrev slutsiffro­rna till 4–6, men hade svårt att glädjas åt det i efterhand.

– Det var bara en retur, det räknas knappt, muttrar han och konstatera­r:

– Bortsett från Hammarby-matchen är det här vår sämsta match hittills. Det är riktigt dåligt av oss i en så här viktig match.