Hallands Nyheter

Varbergs Gif lånar in Bois-kvartett

-

Efter ett kaotiskt fjolår råder en god känsla i Varbergs Gif inför 2023. Huvudträna­re Ali Kraym hade knappt kunnat vara nöjdare med sin trupp. – Vi har någonstans fått bingo på det vi ville ha in från önskelista­n, säger han.

Under måndagen sparkade Varbergs Gif igång försäsonge­n. I nuläget består truppen av 19 utespelare och två målvakter. Ali Kraym är mycket nöjd med truppen han har till handa.

– Vi har någonstans fått bingo på det vi ville ha in från önskelista­n, konstatera­r han.

Truppen kan utökas med ännu en utespelare. Ett alternativ är Arben Ajdarevic som har lämnat Vinberg.

– Jag vill inte yttra mig så mycket om Arben Ajdarevic, av respekt för honom. Det kan hända att han tränar med oss den här veckan. Det skulle kunna vara aktuellt att han börjar i Varbergs Gif. Vi har inte haft så mycket mer dialog sedan senast, säger Ali Kraym. Framför allt är han nöjd med nyförvärve­n Anton Nilsson och Adam Lindgren från Tvååker. Ali Kraym tror även att Simon Meronen, ny från Lilla Träslöv, kan blomma ut under året. Från Bois-samarbetet återfinns Rasmus Cronvall, David och Gustav Bendrik samt Jacob Redenfors i Gif, åtminstone under våren. Målsättnin­gen är att utmana toppskifte­t av division 2.

– Vi kommer vara ett väldigt jobbigt lag att möta. Jag har inga drömmar om att börja prata om att vinna division 2. Det är inte det det handlar om. Jag har väldigt många unga spelare som jag vill utveckla, samtidigt som prestation­erna ger oss resultat, säger Ali Kraym.

"Det skulle kunna vara aktuellt att han börjar i Varbergs Gif. Ali Kraym om Arben Ajdarevic

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Gifs tränare Ali Kraym.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Gifs tränare Ali Kraym.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden