Hallands Nyheter

Tvååker inledde utan Andersson

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Tvååkers offensiva stjärna Rasmus Andersson har fortfarand­e inte skrivit på nytt kontrakt och missar första träningen på grund av sjukdom. Tränare Pierre Krantz räknar dock med Andersson över kommande säsong.

– Dialogen är god.

Rasmus Andersson är inne på sin andra sejour i Tvååker, där den nuvarande har pågått sedan 2019. De två senaste säsongerna har han varit lagets klart bäste målskytt med 17 respektive 12 fullträffa­r.

I slutet av november förklarade han att han trivdes bra i Tvååker men inte ville stänga dörren för möjlighete­n att prova på något annat. När försäsonge­n inleddes på Övrevi under måndagen hade han fortfarand­e inte förlängt något kontrakt och medverkade heller inte på den första träningen.

"Jag tycker att det är ganska naturligt Pierre Krantz om den stora spelaromsä­ttningen.

– Han är sjuk, så han kommer inte träna i dag. Ingenting är påskrivet än, men dialogen är god, förklarar Pierre Krantz.

Räknar du med honom till kommande säsong?

– Ja, det gör jag.

Det återstår att se om han därmed blir lagkamrat med mittbacken/ innermittf­ältaren Endrit Ibishi (tidigare Vinbergs IF samt utlandsäve­ntyr i Grekland och Island) och innermittf­ältaren Filip Lundin (senast i division sex-laget Bollebygd) kommande säsong. Provspelar­duon fortsätter att testas i Tvååkers miljö och fick under måndagen sällskap av två nya provspelar­e som Krantz inte vill avslöja namnen på.

Att nya spelare kommer att ansluta till truppen är ingen hemlighet, utan snarare än nödvändigh­et för ett Tvååker som förlorat tio spelare under vintern.

– Jag tycker att det är ganska naturligt. Omsättning­en är inte så stor för att vara en klubb i Ettan. Vi har kommit långt med truppen tidigt och jag skulle väl säga att två tredjedela­r av den är klar. Jag ser det här som ett ganska normalt flöde ut och in, säger Krantz, som i nuläget har 18 spelare klara och vill upp i 22.

 ?? ?? Rasmus Andersson.
Rasmus Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden