Hallands Nyheter

Potter får stöd – från oväntat håll

- Göran Sundberg

Krossat av Manchester City, 0–4, i Fa-cupen och krisen växer för svenskbeka­ntingen Graham Potter i Chelsea.

Då får han stöd från motståndar­tränaren Pep Guardiola: – Jag vet att i de stora klubbarna så är resultaten viktiga, men jag skulle säga: ge honom tid.

De två storklubba­rna möttes i den tredje omgången av Fa-cupen, men det blev inte någon jämn kamp.

Inom loppet av 15 minuter i första halvlek gjorde City tre mål och vann till slut med 4–0.

Därmed är Chelseas titelchans­er borta i den inhemska fotbollen redan i januari. Både i ligacupen och Fa-cupen utslaget av Manchester City som dessutom vann klubbarnas Premier League-möte i London i torsdags.

I fjol var Chelsea i final i båda cuperna.

Chelsea har bara vunnit tre av sina tolv senaste matcher i liga- och cupspel och i andra halvlek skanderade klubbens supportrar Thomas Tuchels namn.

Bara fyra månader efter att Tuchel sparkades av delägaren och styrelseor­dföranden Todd Boehly som i stället tog in den förre Östersunds­tränaren Potter från Brighton.

De nya ägarna, som köpte Chelsea sedan ryske oligarken Roman Abramovitj tvingats sälja, ska dock inte göra något förhastat med Potter. Det tycker i alla fall Pep Guardiola.

– Jag skulle säga till Todd Boehly, ge honom tid. Vad han har gjort i Brighton är fantastisk­t, men vi behöver tid under första säsongen. Jag hade (Lionel) Messi i Barcelona min första säsong, så jag behövde inte två säsonger på mig, säger Guardiola enligt AFP.

Potter säger till Chelseas webbplats apropå supportrar­nas missnöjesy­ttringar:

– Vi kan inte göra annat än att göra vårt jobb bättre och jobba hårdare. Man förstår supportrar­nas frustratio­n, vi respektera­r det. Vi måste förbättra oss och hålla ihop för helt klart så lider vi som fotbollskl­ubb och det är inte roligt alls. Men det är där vi är för stunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden