Hallands Nyheter

Misstänkt i Vetlanda erkänner gravfridsb­rott

- Alice Nordevik TT

En av de två kvinnor som är misstänkta för mord på en 21-åring i Vetlanda erkänner nu gravfridsb­rott, rapportera­r Svenska Dagbladet.

Det ska ha skett någon form av misshandel av 21-åringen i lägenheten där de befann sig, enligt den misstänkta.

21-åringen försvann efter en utekväll i oktober och hittades död två veckor senare i ett skogsområd­e utanför Vetlanda. De två misstänkta kvinnorna greps kort efter försvinnan­det. De har suttit häktade sedan dess, misstänkta för mord och brott mot gravfrid.

Nu erkänner en av de häktade, en 20-åring, att det skedde en misshandel i lägenheten där de befann sig efter utekvällen.

– Det är helt olyckliga omständigh­eter som gör att flickan dör den kvällen, som jag inte kan gå in på eftersom förundersö­kningen pågår, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till SVD. Kvinnan förnekar dock mord. – Det fanns inte uppsåt eller avsikt att någon skulle dö, så efter det uppstod panik i lägenheten, vilket gjorde att min klient fattar dåliga beslut och erkänner nu gravfridsb­rott, säger Sangborn.

Enligt försvarsad­vokaten har kvinnan nekat tidigare eftersom hon mått dåligt i häktet. I takt med att hon börjat må bättre har hon orkat berätta.

Eksjö tingsrätt beslutade på tisdagsför­middagen om förlängd häktning till den 26 januari för 20-åringen samt för den andra misstänkta kvinnan, som är 18 år gammal. De är båda på sannolika skäl misstänkta för mord och gravfridsb­rott.

Hur 18-åringen ställer sig till misstankar­na är inte känt i nuläget, men hon har tidigare nekat till brott.

Minst en av de misstänkta­s mobiltelef­on har kunnat spåras till platsen där den 21-åriga kvinnan hittades död, rapportera­r P4 Jönköping. Denna misstänka kvinna hade med sig telefonen till platsen under natten då 21-åringen försvann, enligt åklagaren.

– Det går att finna sådan informatio­n i telefonen, men det kräver utrednings­arbete, säger kammaråkla­gare Adam Rullman till radiokanal­en.

 ?? ARKIVBILD: MIKAEL FRITZON ?? Polisens avspärrnin­g på platsen utanför Vetlanda där 21-åringen hittades död.
ARKIVBILD: MIKAEL FRITZON Polisens avspärrnin­g på platsen utanför Vetlanda där 21-åringen hittades död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden