Hallands Nyheter

Kidnappad person funnen i Varberg

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se 010-471 53 26

Varberg: Natten mellan fredag och lördag kontaktade en kvinna polisen och berättade att hennes son hade blivit kidnappad. Efter en stor polisinsat­s under lördagen kunde den unge mannen lokalisera­s till en adress i Varberg.

Det var vid halv tvåtiden på natten till lördagen som mamman till en man i 20-årsåldern kontaktade polisen och berättade att hennes son hade blivit kidnappad. Kvinnan ska ha blivit kontaktad av kidnapparn­a och krävd på pengar för att sonen skulle släppas.

– Med anledning av det här samtalet inledde vi en särskild händelse. Vi satte igång en stor apparat med förundersö­kningsleda­re, spanare, insatsstyr­kan och våra särskilda förhandlar­e, säger polisens presstales­person Peter Adlersson.

Polisens intensiva spaningsin­sats under lördagen ledde mot ett flertal adresser i både Varberg och Falkenberg.

– Inom ramen för den här särskilda händelsen har det genomförts en rad insatser i Halland. Det har beslagtagi­ts fordon och genomförts husrannsak­ningar i både Varberg ,Falkenberg och Göteborg, säger Peter Adlersson.

” De här personerna är kända av oss sedan tidigare och har kopplingar till ett kriminellt gäng Hans-jörgen Ostler polisens presstales­person

Det var vid en av adresserna i Varberg som polisens spanare fick upp misstankar­na mot två män.

– Vi gjorde en kontroll av männen vid tågstation­en i Varberg och en av männen visade sig vara den kidnappade mannen, säger Peter Adlersson.

Den kidnappade mannen hade under tiden i fångenskap blivit utsatt för fysiskt våld. Polisen har nu gripit sex personer i 20–25 årsåldern som misstänkta för människoro­v.

– De här personerna är kända av oss sedan tidigare och har kopplingar till ett kriminellt gäng, säger polisens presstales­person Hans-jörgen Ostler.

Karl-erik Ersbo åklagare vid Riksenhete­n mot internatio­nell och organisera­d brottsligh­et leder utredninge­n.

– Det finns olika teorier om vad motivet kan vara men det är inget vi vet med säkerhet, det kan vi inte uttala oss om, säger han till Göteborgs Posten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden