Hallands Nyheter

Falkenberg­are tog hem miljonvins­t på ATG:S V86

- Martin Örtegren

Falkenberg: En äldre man i Falkenberg kan skratta gott hela vägen till banken. Under onsdagen vann han nästan 17 miljoner kronor på ATG:S spel V86.

– Det första han sade var: ”tusan, att det inte hände för 20 år sedan”, säger Hans G Lindskog, vinnaramba­ssadör på ATG.

När onsdagskvä­llens V86-omgång på Bergsåker och Solvalla var färdig stod det klart att en ensam vinnare hade tagit hem den fjärde största vinsten någonsin i spelformen, närmare bestämt 16 868 763 kronor. Vinnaren är en man i 80-årsåldern från Falkenberg, som vill vara anonym.

– Jag ringde honom igår kväll (läs; onsdag), men fick inget svar och skickade ett sms där jag ville framföra varma gratulatio­ner från ATG. En timme senare ringde han upp mig. Då hade han sett mitt sms och gick in och kollade sin kupong. Då har han bockat för varje lopp och såg att han hade sju av sju rätt. Först då begriper han att något stort har hänt, säger Hans G Lindskog och fortsätter:

– Då säger jag ”det är inte nog med det. Du är ensam vinnare med åtta rätt”.

Vad var hans första reaktion?

– ”Tusan, att det inte hände för 20 år sedan”.

Vad sade vinnaren om sin rad?

– Han hade tagit en kvällstidn­ing, gått på rankingen och bockat för ett antal hästar. Han hade spik i första, två hästar i den andra avdelninge­n och tre i de återståend­e avdelninga­rna.

Systemet kostade 364,50 kronor. I den avslutande avdelninge­n hade falkenberg­aren de två mest spelade hästarna i loppet samt den häst som var näst minst spelad, Xerxes Millpond.

Det blev ett högdramati­skt upplopp där just nämnda häst duellerade med Flirting Diamond.

– Nästan alla trodde att den andra hästen (Flirting Diamond) vann, inklusive jag själv som sett en miljon lopp.

Det krävdes målfoto för att urskilja vinnaren, som blev Xerxes Millpond, spelad till en procent. I idrott och spel talas det ibland om de berömda små marginaler­na och skillnaden mellan olika utfall. Detta är ett rykande färskt exempel.

– Han hade inte hästen som kom tvåa. Hade den vunnit hade han fått sju rätt och vunnit någonstans mellan 20- och 30 000 kronor. Nu blev det nästan 17 miljoner.

Enligt Lindskog gillar vinnaren trav, spelar ganska regelbunde­t och gillar spänningsm­oment.

– Jag frågade ”varför tog du den?”, svarade han ”jag vet inte. Det bara blev så”.

– Det som förvånar mig var att han såg inte loppet, det brukar folk göra. Vanligtvis brukar han rätta kupongen morgonen efter. Om han hade sett det hade han fått chock.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden