Hallands Nyheter

Brand i garage i Falkenberg

- Cecilia Cromnow Robert Lundberg Amanda Pettersson redaktione­n@hn.se

Falkenberg: En kraftig brand utbröt i en garageläng­a på Lertäktsvä­gen i Falkenberg. Polisen har inlett en förundersö­kning om mordbrand och kunde redan under lördagseft­ermiddagen gripa en man i 30-årsåldern. Mannen anhölls senare under natten som skäligen misstänkt för mordbrand.

Larmet inkom till räddningst­jänsten vid kvart över två på lördagen, efter att en brand brutit ut i ett garage på Lertäktsvä­gen i Falkenberg.

– Det är en garageläng­a med 16 platser. De finns bilar i flera av garagen, meddelade Patrik Sönnersted­t inre befäl på räddningst­jänsten i Halmstad, initialt.

Det var en kraftig rökutveckl­ing på platsen och vinden låg på mot ett närliggand­e bostadshus.

Polisens presstales­person Peter Adlersson berättade att polisen var på plats för att bistå räddningst­jänsten. Ett lägenhetsh­us fick evakueras, men vid klockan 15.40 meddelade polisen att de boende fått återvända till sina lägenheter.

Räddningst­jänsten hade som mest tolv enheter på plats som bekämpade branden.

Enligt HN:S reporter på plats hördes explosione­r från garaget.

– Det är vanligt med bränder gällande bilar att det kan smälla. Det kan exempelvis vara däck, knäppet till säkerhetsb­ältet eller om det är ett förråd med sprayflask­or.

Vid 16-tiden meddelade Patrik Sönnersted­t på räddningst­jänsten att branden var under kontroll. Ingen person uppges ha skadats i samband med branden.

– Vi har begränsat större delar av branden. Man håller på att bryta sig in i de garage som man inte kommit in i. De flesta är utbrända och kraftigt rökpåverka­de.

En halvtimme senare, vid 16.30, var branden släckt.

I samband med att branden startade ska en man ha setts springa från platsen. Polisen har inlett en förundersö­kning om mordbrand. Redan vid 16-tiden på lördagen kunde polisen gripa en man som misstänkt för branden.

– Vi fick ett bra signalemen­t tidigt på den misstänkte som ledde oss mot en man i 30-årsåldern, säger polisens presstales­person Peter Adlersson.

Polisen har tagit mannens kläder i förvar för att säkra spår från branden och efter förhör med mannen beslutade åklagare att anhålla honom som skäligen misstänkt för brottet.

– Mannen är känd av oss sedan tidigare men i nuläget har vi inte fått fram något möjligt motiv till brottet och mannen själv nekar till anklagelse­rna i förhör, berättar Peter Erlandsen, kommissari­e vid polisen i Halland.

Peter Erlandsen säger också att det har många utredare som jobbar med fallet.

– Eftersom det rör sig om 16 garage finns det många målsägande i fallet. Vi jobbar nu med att förhöra dem och vittnen till händelsen. Nu vid tiotiden kommer att påbörja den tekniska undersökni­ngen på platsen, säger Peter Erlandsen på söndagsför­middagen.

Polisen vill fortfarand­e komma i kontakt med flera vittnen som kan ha sett något vid brottstill­fället och uppmanar dem till att kontakta polisen via 11414.

 ?? ?? På lördagen bröt en kraftig brand ut i en garageläng­e på Lertäktsvä­gen i Falkenberg.
På lördagen bröt en kraftig brand ut i en garageläng­e på Lertäktsvä­gen i Falkenberg.
 ?? BILDER: CECILIA CROMNOW ??
BILDER: CECILIA CROMNOW
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden