Hallands Nyheter

Grymt slut för Frillesås – var sekunder från att bryta sviten

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Frillesås Bandy såg ut att vara på väg att bryta sin långa förlustsvi­t genom att ta en poäng på bortaplan. Men när bara sekunder återstod lyckades Motala trycka in ett segermål. Ett grymt slut på matchen för Frillesås som åkte på ytterligar­e en hedersam förlust.

– Det är förjävligt, säger Jesper Henriksson.

Vädret på uterinken i Motala bjöd på fem plusgrader, regn och vind under första halvlek. Något som innebar att det blev väldigt svårspelat för de båda lagen.

Frillesås fick en tung start på matchen. Efter 23 minuters spel valde domaren att döma straff till Motala och utvisa Markus Kumpuoja 10 minuter för sabotage. Casper Hänninen klev fram och vispade in 1–0 till Motala.

Sen radade Frillesås upp ett gäng halvchanse­r. Efter en halvtimmes spel fick Linus Jönsson den absolut bästa. Frillesås skyttekung fick ett friläge men Motalas målvakt räddade skottet.

– Ja, fan jag har en hundraproc­entig chans som måste sitta i de här matcherna. Jag fick bollen lite för nära mig och lyckades bara få iväg en strumprull­are så det var för dåligt, säger Linus Jönsson till Elitserien­live.

Fem minuter senare prickade Marcus Hillukkala ribban i samband med en hörna och ställninge­n i halvtid var fortsatt 1–0 till Motala.

– Det blir mycket lyftspel på den här isen. Det är inte världens roligaste bollar att ha att jobba med, säger Linus Jönsson.

Inför den andra halvleken hade vinden avtagit och det bjöds på aningen bättre förutsättn­ingar. Och en kvart in i andra kvitterade Fredrik Johansson till 1–1 efter en hörna från Tero Liimataine­n.

Där och då såg Frillesås på väg ut att vara på väg att bryta sin sex matcher långa förlustsvi­t. Men precis som mot Bollnäs i matchen innan blev det ett grymt slut för hallänning­arna som ännu en gång var minst lika bra som motståndar­na men inte fick med sig poäng.

När bara sekunder återstod av matchen lyckades nämligen Motalas Albin Rohlén hålla sig framme och trycka in 2–1-målet.

Vilket innebär att Frillesås nu är uppe i sju raka förluster i Elitserien.

– Svårt att formulera med ord. Det är mycket känslor just nu men det är förjävligt. Jag tycker ändå vi gör det väldigt bra och i sista sekunden gör de ett turmål som rullar igenom, säger Jesper Henriksson.

Han tillägger sedan:

– Riktigt surt men vi får knyta näven och jobba på. Vi känner själva att vi är med och gör bra matcher så vi får ta med oss den goa känslan.

?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Det blev ytterligar­e en hedersam förlust för Frillesås borta mot Motala.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Det blev ytterligar­e en hedersam förlust för Frillesås borta mot Motala.