Hallands Nyheter

Tränarens domarkriti­k efter knappa segern för Wic

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Warberg kom undan med blotta förskräcke­lsen och vann med uddamålet borta mot allsvenska jumbon Malmö. Johan Astbrant, Wic-tränare, är kritisk till att domarna tillät hemmalaget att dra ner på tempot.

Tabelljumb­on mot serieledar­en. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Så tänkte nog de flesta som bänkade sig för att titta på Warbergs match mot Malmö. Men Wic fick oväntat stora problem mot ett lag som bara tagit en poäng på hela säsongen.

– Det är alltid någon match varje säsong där man får lida sig igenom 60 minuter. Det var skönt att den matchen kom nu och jag hoppas att det inte upprepas. Jag fick alla känslor man kan få under en innebandym­atch, säger Wic-tränaren Johan Astbrant.

Malmö gick upp i en 2–0-ledning efter tolv minuters spel innan Warberg vände med tre mål på lika många minuter.

– Det första målet kommer på ett frislag där vi står på hälarna och det andra målet efter ett hopslag där bollen ändrar riktning. Lite snöpligt, men starkt att vi kommer igen så snabbt och gör tre mål. Då blev det lite lugn i båten igen.

Trots segern var Astbrant frustrerad på flera saker kort efter slutsignal­en: Malmös spelsätt, domarna – och Warbergs förstafemm­a.

– En förstafemm­a som spelar 0–3 mot ett lag som tagit en poäng är inte bra. När de (förstafemm­an) tappar boll får vi för stora lagdelar. De har lägen att göra mål framåt, men är inte vaksamma bakåt och tittar för mycket boll.

Men framför allt var det Malmös agerande som störde Astbrant – samt det faktum att domarna tillät hemmalaget att fortsätta på samma sätt matchen igenom.

– Domarna dömer utefter hur Malmö vill spela. Det är ganska tydligt hur Malmö kan dra ner på tempot. De ligger kvar länge vid frislag och skador, pratar med domarna, går till bytena. Domarna borde satt ner foten.

Samtidigt har Wic-tränaren förståelse för att Malmö gjorde allt som var möjligt för att sänka tempot.

– Annars hade de blivit överkörda. De hade två femmor som de gick runt på. Men så som det såg ut var det ganska tråkigt för alla parter. Inte ens Malmö kan tycka att det här var kul.

Ställninge­n var 3–3 inför den tredje perioden där Warberg gjorde två snabba mål innan Malmö reducerade. Johan Stadin satte 6–4 för Wic innan Axel Rasmussens reducering­smål skapade nerv i slutet.

– Det är onödigt att vi släpper in de två sista målen. Alla mål som vi släpper in är pissmål. Men vi får nöja oss med att vi vinner matchen, avslutar Astbrant.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Warbergs tränare Johan Astbrant höll inte igen med sin kritik efter uddamålsse­gern borta mot Malmö.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Warbergs tränare Johan Astbrant höll inte igen med sin kritik efter uddamålsse­gern borta mot Malmö.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden