Hallands Nyheter

Seger för Falkenberg – nu väntar GP

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Falkenberg­s VBK besegrade Uppsala i Elitserien i volleyboll med tre raka set. Nu väntar en av säsongens höjdpunkte­r i och med att laget kvalificer­at sig för Grand prix.

– Det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Ismo Peltoarvo.

Lördagens match mot Uppsala blev något av ett genrep inför Grand prix som spelas nästa helg i och med att halva serien är spelad. Även om Falkenberg vann matchen utan att förlora ett enda set var Tränaren Ismo Peltoarvo inte helt nöjd med insatsen.

– Det som var bra inför en turnering som Grand prix där varje match gäller väldigt mycket var att var att vi spelade två jämna set. Sen plockade vi inte fram vår bästa volleyboll mot Uppsala men vi vinner ju tre raka set så det får vi vara nöjda med, säger FVBK:S tränare Ismo Peltoarvo.

Setsiffror­na skrevs till 28–26, 29– 27, 25–20 och det var Faeez Alloush och Adam Karlsson som visade vägen för FVBK.

– Vi inledde bra men tappade matchen lite onödigt i första set men lyckades ändå reda ut det. I andra set tog vi med oss osäkerhete­n från första och hade problem men lyckades komma ikapp i slutet och så småningom vända och vinna.

– Sista set såg lite mer normalt ut där vi lyckades dra ifrån och hålla avståndet genom hela setet.

I Grand prix, som är volleyboll­ens motsvarigh­et till svenska cupen, gör lagen som ligger topp fyra i tabellen efter halva serien gör upp om titeln.

I den ena semifinale­n möts Hylte/halmstad och Lund och i den andra semin ställs Falkenberg mot Habo.

– Vi spelade mot Habo förra helgen och vann med 3–2 så det blir säkerligen en tuff match.

– Eftersom vi spelat jämnt mot i princip all lag så det blir en tuff uppgift men det är en otroligt rolig händelse. Därför är vi jätteglada över att ha kommit med där och ser verkligen fram emot det. Jag hoppas att vi har en bra dag och kan ta fram den bästa volleyboll­en vi kan uppbringa. Vi ska göra vårt bästa att vinna så mycket som möjligt.

 ?? ?? Faeez Alloush visade vägen för sitt Falkenberg­s VBK i segern mot Uppsala.
Faeez Alloush visade vägen för sitt Falkenberg­s VBK i segern mot Uppsala.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden