Hallands Nyheter

Tungt poängtapp för Falkenberg­s BTK – men toppstride­n lever vidare

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Drömöppnin­gen följdes upp av en mardrömsav­slutning när Falkenberg­s BTK tappade 4–0 till 5–5 hemma mot Vetlanda. Men Lyckebys poängtapp mot Vetlanda gör att det är fortsatt jämnt i toppen.

Falkenberg­s BTK inledde helgen mot Vetlanda i lördags och FBTK fick en drömstart med vinster i de fyra första singelmatc­herna.

– Den första uppställni­ngen är bättre och det visste vi på förhand. Vi fick den som vi ville och gick fram till 4–0. Sedan visste vi att de nästa fyra matcherna var svårare, säger Falkenberg­s ”etta” Kim Nylander som har bäst kvot av alla spelare i Superettan (18–2).

Nylander fick slita hårt för att kämpa ner Hannes Thörn i sin andra singelmatc­h när FBTK gick fram till 5–3 i lagmatchen Men Vetlanda vann de två avslutande dubblarna och kvitterade till 5–5.

– Vi får dessvärre inte med oss andra dubbeln, jag och ”Robban” Eriksson. Vetlandas förstadubb­el är för bra. Det var tungt. När vi

väl får 4–0 känns det som att vi ska vinna. När vi leder så stort blir det en besvikelse, men på förhand vet vi att matchen kan sluta 5–5.

Bättre gick det under söndagen när tabelljumb­on Frej kom till Falkhallen. Charlie Widing förlorade visserlige­n i en femsetare i den första singeln, men sedan vann FBTK sex raka singlar

– Vi var klart bättre än Frej i dag och det ska vi vara också. De har haft en rätt tung säsong och det märktes på deras spelare. När vi fick lite ledningar rann det iväg lite till vår fördel, säger Nylander.

Tabelletta­n Lyckeby spelade också 5–5 mot Vetlanda i helgen och leder fortsatt Superettan två poäng före Falkenberg. Bara ettan får chansen att gå upp i Pingisliga­n i förstaläge­t. Helgen 4-5 februari blir viktig. Då spelar både Lyckeby och Falkenberg hemmamatch­er mot Norberg och Eskilstuna.

– Där kan faktiskt Lyckeby förlora bägge och vi kan vinna bägge, så helt kört är det inte. Där vill vi gärna ha mycket publik på matcherna också. Vi ska göra något ihop med sponsorern­a och siktar på att få riktigt mycket folk här hemma.

 ?? ARKIVBILD: ROBERT BOMAN ?? Kim Nylanders Falkenberg fick ”bara” oavgjort trots en stor ledning mot Vetlanda men besegrade därefter Frej med stora siffror.
ARKIVBILD: ROBERT BOMAN Kim Nylanders Falkenberg fick ”bara” oavgjort trots en stor ledning mot Vetlanda men besegrade därefter Frej med stora siffror.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden