Hallands Nyheter

Hjärnskakn­ing på Sunväras målvakt – 16-åring fick A-lagsdebute­ra

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Sunväras målvakt Tobias Bergstedt fick en hjärnskakn­ing efter att ha fått en skridsko i nacken.

Då fick 16-åringen Oskar Åsander hoppa in och göra sin A-lagsdebut.

Med tjugo minuter kvar av Sunväras hemmamatch mot Gripen Trollhätta­ns B-lag var olyckan framme för Tobias Bergstedt. Efter en utrusning hamnade Bergstedt i en situation där han fick en skridsko i nacken och blev liggande.

– Jag såg inte situatione­n, men Tobias fick en skridsko i nacken. Han fick ledas av planen och var lite groggy. Hans föräldrar körde hem honom, säger Sunväras spelande tränare Johan Karlsson. Hur är det med honom nu?

– Jag har inte hört något än, men jag ska höra hur det är, sa Johan Karlsson vid 16-tiden, drygt en timme efter slutsignal­en.

Vid 19-tiden på söndagskvä­llen skickade Karlsson ett sms med en hälsning från Tobias Bergstedt som löd:

”Ja, ont i övre delen av ryggen, axeln och nacken, och huvudvärk. Är väl bara muskulärt verkar det som, och en rätt rejäl hjärnskakn­ing. Yrseln har iallafall gått över nu. Så vi får väl se lite hur huvudet känns här längre fram veckan.”

Bergstedts hjärnskakn­ing innebar att 16-åringen Oskar Åsander fick hoppa in mellan stolparna och göra sin A-lagsdebut för Sunvära.

– Han tillhör Frillesås, men vi skrev över honom inför den här matchen för vi hade ingen reservmålv­akt. Det var tur att vi gjorde det. Han gjorde bra ifrån sig, säger Karlsson.

Vid det läget stod det redan 6–1 till Gripen efter att gästerna gjort fyra mål mellan minut 60 och 71 på Sjöaremoss­en.

– Det är de tio-elva minuterna som vi tappar matchen på. Vi tappar lite självförtr­oende och skärpa och går ner oss. Vi gör några lätta misstag och blir lite naiva. Med de rutinerade gubbarna i Gripen så går det fort. Annars är det en rätt jämn match, säger Johan Karlsson.

Karlsson reducerade själv till 2–6 i slutminute­rna innan Gripens Tony Eklind gjorde sitt fjärde mål i matchen och fastställd­e slutresult­atet till 2–7.

– Efter Gripens sjätte mål är det inte så mycket mer att snacka om. Vi missar några lägen där vi har halvt öppna mål och gör noll mål på nio hörnor. Där borde vi göra ett eller två mål på de hörnorna.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden