Hallands Nyheter

Persson fyra i Ruhpolding – Simon vann

En sjuk Elvira Öberg tappade mot värsta konkurrent­en Julia Simon i toppen av världscupe­n i skidskytte då fransyskan vann masstarten i Ruhpolding. Men Linn Persson visade formbesked efter sin förkylning och slutade fyra.

-

Det var Perssons tredje bästa individuel­la resultat den här säsongen efter en andra- och en tredjeplat­s.

– Jag är jättenöjd med det jag gör idag, jag skjuter 90 procent. Jag skulle kanske ha skruvat på första serien, det kostade mig en bom, säger hon till skidskytte­förbundet om vindförhål­landena i första liggande skyttet där hon fick sin första av två bom för dagen.

Persson har varit förkyld i veckan men var tillbaka till lördagens stafett.

– Jag behövde inte göra så mycket jobb själv idag (i spåret) och det behövde jag för jag är inte superpigg. Hade behövt en minuts vila varje varv, säger hon med ett skratt.

Persson kunde inte göra något åt tättrion som var 20 sekunder före i mål. Julia Simon, Frankrike, vann före Lisa Vittozzi, Italien och Anaïs Chevalier Bouchet, Frankrike.

Hanna Öberg blev näst bästa svenska på sjätte plats och Anna Magnusson slutade åtta med tre respektive två bom.

Elvira Öberg är fortfarand­e krasslig och stod över masstarten. Hon insjuknade inför lördagens stafett. Hon tappade i totala världscupe­n i och med att främsta konkurrent­en Simon vann. Simon är nu 141 poäng före Öberg.

– Elvira mår okej, hon är inte helt hundra och vi hoppas att det inte blir värre. Planen är att hon reser med till Antholz, säger landslagst­ränaren Johannes Lukas till SVT.

Det svenska landslaget reser vidare från Ruhpolding efter att ha brutit sviten med svenska pallplatse­r efter 29 tävlingsve­ckor. Senast Sverige inte tog en pallplats på en tävlingspl­ats var i mars 2020.

Tävlingarn­a i Italien startar på torsdag.

"Jag behövde inte göra så mycket jobb själv idag och det behövde jag Linn Persson

 ?? BILD: THOMAS BACHUN ?? Linn Persson i söndagens masstart.
BILD: THOMAS BACHUN Linn Persson i söndagens masstart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden