Hallands Nyheter

Efter branden: Familj fick besök av sotig man

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Östra gärdet: Familjen skulle kolla på skidskytte när en sotig man stod på deras altan. Först när mannen lämnat förstod de att det högst troligt var mannen som låg bakom garagebran­den i närheten som hade besökt dem.

Klockan närmade sig 14.30 på lördagseft­ermiddagen när familjen på Östra gärdet i Falkenberg var på väg att slå på teven för att kolla på skidskytte. Då dök det upp en okänd man på deras altan.

– Jag blev jätterädd och ropade på min man, som gick ut och frågade vad problemet var. Den här mannen på altanen verkade vara i chock och svamlade. Han sade att det brinner och att han behöver vatten, säger kvinnan i familjen som vill vara anonym.

Vid det här läget hade familjen inte märkt att en garageläng­a brann i närheten av deras bostad. Mannen fortsatte att be om vatten.

– Vi ville vara snälla, så han fick komma in och tvätta av sig. Han var sotig både på händerna och i ansiktet och luktade både brandrök och bensin, säger kvinnan.

När den okände mannen tvättat av sig, bad han om ursäkt, tog på sig sina skor och lämnade bostaden.

– När han gått såg jag att det rök jättemycke­t i närheten. Jag sade till min man att vi kanske borde gå bort till poliserna och berätta det här.

En stund senare var det fullt pådrag hos familjen med både poliser och polishunda­r.

– De förhörde min man, de tog handduken som mannen hade torkat sig med och även fingeravtr­yck från diskmedels­flaskan, säger hon.

Hon menar också att det var fler på plats som sett och fotografer­at mannen i anslutning till garagebran­den på Lertäktsvä­gen. Poliserna lämnade deras bostad någon timme senare.

– Det är klart att man blev lite chockad men det var ingen fara annars, säger hon.

Vid 16-tiden på lördagen kunde polisen gripa en misstänkt man i 30-årsåldern. Han anhölls som skäligen misstänkt för mordbrand. Förundersö­kningen pågår och senast på tisdagen ska åklagaren ta beslut om mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

 ?? BILD: CECILIA CROMNOW ?? En familj som bor i närheten av branden i en garageläng­a fick högst troligt besök av den misstänkte gärningsma­nnen.
BILD: CECILIA CROMNOW En familj som bor i närheten av branden i en garageläng­a fick högst troligt besök av den misstänkte gärningsma­nnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden