Hallands Nyheter

Varbergs vision är död

-

Varberg. Varbergs kommun satsade stora summor på en vision och på verksamhet­sidén ”Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar”. Den har ni i socialförv­altningen nu valt att ha ihjäl. Ni har också valt att offentligt ta livet av det som framhålls som en av de viktigaste pusselbita­rna i arbetet: delaktighe­t. På hemsidan nås vi av budskap om öppet klimat med inflytande som kännetecke­n. Det budskapet har ni med all önskvärd tydlighet visat era anställda vad ni anser det vara användbart som: toalettpap­per.

Ändring till tre semesterpe­rioder innebär i praktiken att majoritete­n av oss får använda semester åt att lämna, vänta och hämta, barn i skolan eftersom den inte slutat när de första går på semester och börjar medan de sista fortfarand­e har semester. På vilket sätt förenklar det vår vardag och bidrar till att uppnå drömmar? De som har möjlighet har låtit meddela att de kommer använda sig av föräldrale­dighet för att säkerställ­a tid tillsamman­s med familj eftersom hoppet om användning av den där delaktighe­ten till att lösa det tillsamman­s gått förlorad. Vi kommer att behöva ställa in oss på en tuffare sommar eftersom den pågår under längre tid. Åtta veckor varav fyra lediga kan vi hålla ut, då finns förutsättn­ingar att planera sjukvårdsi­nsatser, men tolv är mer än vad vi klarar av. Riskerna ökar med en förlängd period då patientern­a saknar delar av arbetet under längre tid men det bryr ni er inte om.

Det känns bedrövligt att ni saknar kunskap om och förståelse för verksamhet­er ni leder och än mer att ni så tydligt visar ert ointresse för att inhämta den. Det känns faktiskt lite pinsamt att ni väljer att inte lära av historien, tre perioder slopades för bara ett par år sedan på grund av problemen det medförde.

Att ni dessutom helt obekymrat beslutat att ytterligar­e försvåra rekryterin­gen av hälso- och sjukvårdsp­ersonal eftersom just förläggnin­gen av semester varit ett argument för att välja er som arbetsgiva­re gör det hela fullständi­gt obegriplig­t. Gäckade sjuksköter­skor i Varbergs kommun

 ?? BILD: FANNI OLIN DAHL ?? Majoritete­n av oss får använda semester åt att lämna, vänta och hämta, barn i skolan, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: FANNI OLIN DAHL Majoritete­n av oss får använda semester åt att lämna, vänta och hämta, barn i skolan, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden