Hallands Nyheter

Skyttekung presentera­d av Bois: ”Ett bra steg”

- Viktor Fridén viktor.friden@hn.se

Efter en skytteliga­seger i division två är Ömur Pektas presentera­d av Varbergs Bois. Storklubba­rna i Stockholms­området hörde han inte ett ord ifrån.

– De har inte tagit vara på den bästa anfallaren i Stockholm, säger 21-åringen.

Med sina 33 mål, varav nio ströks sedan motståndet Akropolis dragit sig ur serien, var Ömür Pektas den enskilt största anledninge­n till att Stocksund vann division två för första gången i klubbens historia.

Efter säsongen hörde Pektas agent av sig till Joakim Persson. Tre månader senare är 21-åringen presentera­d av Bois.

– Det är alltid någon agent som säger att de har världens bästa spelare. När det är i division två blir man ganska trött. Han var lite envis och skickade lite bilder och lite mål. Utan att ljuga är det tio, tolv mål från tjugo meter och längre ut. Då kvittar det hur du försvarar dig. Du kan heta Milan, Manchester United eller Manchester City. Det smäller ändå, säger Persson.

Anfallaren blir klar för Bois efter att ha provtränat med laget i två veckor. Jocke Persson har sällan sett en så komplett division två-spelare.

– Han är bra i det felvända, bra fart, bra en mot en. Missar ibland målet och då ser han nästan chockad ut. Det är också en väldigt bra egenskap, säger Bois tränare, som ser anfallaren konkurrera om en plats i startelvan direkt.

Ömür, som fostrades i Bollstanäs innan han anslöt till IFK Stocksund, är nöjd med flytten till Varbergs

Bois. Samtidigt hörde han inte ett ord från storklubba­rna i Stockholm.

– De har inte tagit vara på den bästa anfallaren i Stockholm. Det är mest de mindre klubbarna som jag har haft mer kontakt med, säger Pektas skämtsamt, som också provtränat med en turkisk klubb.

Under karriären har den vänsterfot­ade anfallaren mest spelat centralt, innan han sökt sig ut till kanten under de senaste åren.

– Min förväntnin­g är att kunna ta en startplats och spela. Sen är det upp till Jocke att ta ut en startelva. Det är bara att göra det bra på varje träning och visa ”boysen” att jag är här för att spela.

En anfallare med målgaranti i allsvenska­n och kvalitéer på flera positioner, alltså. Hur länge kan Bois behålla en anfallare med den potentiale­n?

– Förhoppnin­gsvis säljer vi han innan cupen börjar, säger Jocke Persson skämtsamt och fortsätter:

– Någonstans ska man lära sig lite också. Försvararn­a i Allsvenska­n är lite smartare med lite mer tjuvtricks. Det får man lära sig efterhand. Dyker det upp ett läge kommer det smälla. Sen gäller det för honom att hitta rätt ytor och hjälpa laget.

Min förväntnin­g är att kunna ta en startplats och spela Ömür Pektas

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM ?? Ömür Pektas klar för Varbergs Bois efter att ha provtränat med laget i två veckor. Nyförvärv.
BILD: ANNIKA KARLBOM Ömür Pektas klar för Varbergs Bois efter att ha provtränat med laget i två veckor. Nyförvärv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden