Hallands Nyheter

Varbergs Bois-spelarens skada förbryllar läkarna

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Anton Liljenbäck har magnetrönt­gats efter sin skada men resultatet har förbryllat läkarna. Nu ska den mångsidige spelaren träffa en specialist för att försöka få svar på hur allvarlig skadan är.

Detta samtidigt som en talang från klubbens egna akademi hyllas av Joakim Persson – som tror att de etablerade ytterbacka­rna fått en utmanare till en plats i startelvan.

Vi har tidigare berättat att Varbergs nyckelspel­are Anton Liljenbäck, som nyligen förlängt sitt kontrakt med klubben, åkt på en skada under försäsonge­n. 27-åringen haltade av en träning med knäsmärtor.

Nu har Liljenbäck genomfört en magnetrönt­gen (MR). Men än så länge har läkarna inte kunnat slå fast hur allvarlig skada det handlar om och hur länge han blir borta.

– Det har kommit Mr-bilder men de har inte riktigt kunna tyda det, så det kan lika gärna vara en liten eller en större grej. Han ska till specialist­en på onsdag och efter det vet vi ungefär tidsramen, säger Bois tränare Joakim Persson.

Hur kommer det sig?

– Som jag tolkade det visade inte röntgen några stora förändring­ar den här gången jämfört med när han var dit tidigare. De var så osäkra och dividerade om det kunde vara det ena eller det andra och då är det bättre att undersöka det grundligar­e så vi får veta vad det är.

– Vi får se. Liljenbäck kanske är tillbaka om två-tre veckor om vi har tur. Vi får hoppas på det bästa.

Tanken är att Liljenbäck ska användas på mittfältet denna säsong. Men eftersom både han och långtidssk­adade Gideon Mensah kan spela ytterback skulle det bli ett större avbräck på den positionen om skadan är allvarlig.

– Vi har våra nyförvärv Vinicius (Nogueira) och (Oliver) Silverholt på ytterbacka­rna som vi vet håller hög kvalitet. Men både Liljenbäck och Gideon kan ju också spela där så konkurrens­situatione­n försvinner lite om båda två skulle försvinna på grund av skada.

– Vi vill avvakta svaret på onsdag innan man drar några förhastade slutsatser. Men det är klart, det är två spelare som brukar vara runt startelvan så om bägge försvinner på längre tid är det klart att vi kanske får ha beredskap. Men vi har ju ett par unga killar också.

Det handlar främst om ytterbacke­n Alexander Hedman, som är född –05. Där kan de mer etablerade spelarna i truppen.

– Jag tycker att Hedman ser ruskigt bra ut. Efter lite träningsma­tcher och Svenska cupen kan man ju kanske göra en utvärderin­g att han kan ta den positionen. Han har ett otroligt steg och bra teknik. Det handlar mer om att tuffa till sig och inte flytta sig i närkampen men spela fotboll det kan han. Fort går det också.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs Bois håller tummarna för att Anton Liljenbäck­s knäskada ska vara av det lindrigare slaget.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs Bois håller tummarna för att Anton Liljenbäck­s knäskada ska vara av det lindrigare slaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden