Hallands Nyheter

Efter tre raka förluster – Tsitsipas i ny semi

- TT-AFP

Han har varit i semifinal tre gånger – och förlorat samtliga. Nu får Stefanos Tsitsipas en ny chans att nå finalen i Australian Open.

– Det var en svår tresetare, säger han efter segern i kvartsfina­len mot Jiri Lehecka.

2019 tog grand slam-äventyret slut i semifinale­n mot spanske världsstjä­rnan Rafael Nadal. 2021 och i fjol stoppades han av ryssen

Daniil Medvedev. Men skam den som ger sig. Stefanos Tsitsipas tog nya tag i år – och är framme i en semifinal igen.

Den grekiske världsfyra­n fick en tämligen enkel kvartsfina­l mot Jiri Lehecka, Tjeckien, då han vann i raka set, 6–3, 7–6, 6–4.

– Det kändes annorlunda jämfört med de andra matcherna men det viktigaste var att jag hittade lösningar. Det var en svår tresetare, den svåraste jag haft i turneringe­n, säger han i segerinter­vjun.

– Jag visste att tiebreaket var viktigt, då handlade om det vem som skulle ha greppet om matchen. Det var min chans att ta tag i det och jag är glad över hur jag stängde andra set.

I semifinale­n väntar ryssen Karen Chatjanov.

Den två år äldre ryssen Chatjanov säkrade sitt semifinals­pel då amerikanen Sebastian Korda gav upp på grund av en handskada.

En dröm för Chatjanov – en mardröm för Korda.

Amerikanen hoppades nämligen på att gå samma väg som hans pappa Petr gjorde 1998, då han vann grand slam-turneringe­n Australian Open.

I stället tvingades 22-åringen att kasta in handduken i kvartsfina­len.

I andra set behandlade­s hans handled och i tredje – efter två raka setförlust­er och underläge med 0–3 – kunde han inte längre spela vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden