Hallands Nyheter

Johansson om straffmiss­en i det historiska läget

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Med en minut kvar av ordinarie tid hade lagkaptene­n tillika klubbikone­n Fredrik Johansson chansen att skjuta Frillesås till lagets första seger någonsin mot storklubbe­n Sandviken. Straffen gick dock utanför och Frillesås fick nöja sig med en poäng i det utsatta tabelläget. – Det första jag kommer tänka på när jag vaknar upp i morgon (läs torsdag) är den där jävla straffen, säger Johansson.

Fredrik Johansson satt i omklädning­srummet, nafsade i sig lite smågodis och försökte ta in vad som precis hänt. Han som spelat i klubben så länge och varit en stöttepela­re under klubbens framgångsr­ikaste era hade chansen att i slutminute­n skjuta Frillesås BK till dess första seger någonsin mot giganten Sandviken.

Det var skrivet. Träffen var bra. Problemet var bara att bollusling­en gick utanför.

– Jag tänkte ”fan vad gött det ska bli att fira framför publiken”. Det kändes som att jag skulle sätta den, berättar Johansson och fortsätter:

– Hade den gått på mål hade den gått in. Jag missade målet och det får man ju inte göra.

Att det var just han som skulle slå straffen var inte givet. Adrian Emretsson har bommat två straffar under säsongen och var inte med i matchtrupp­en. I bortamatch­en mot Vetlanda fick Markus Kumpuoja förtroende­t att skjuta, men brände. Trots det stod det mellan Kumpuoja och Johansson om vem som skulle slå straffen.

– Antingen skulle jag eller Kumpuoja slå den. Direkt när det blev straff åkte jag fram till ”Mackan” och frågade hur han kände. Han sa ”jag har så jävla blöta handskar, så skjut du”. Har man blöta handskar är det svårt, det är lätt att klubban slinter ur händerna. Jag hade bytt handskar och klubba i halvtid så jag kände ändå att jag skulle få en bra träff.

Johansson hade dessutom förberett sig föredömlig­t.

– (Marcus, assisteran­de tränare) Blickander sa till mig före matchen att vi fick göra upp det, så jag drog faktiskt någon straff på uppvärmnin­gen för att vara förberedd. Då satt den kanon… Ja, det är tungt. Det är stor skillnad på två och en poäng, varenda poäng är asviktig.

Som han är inne på hade en tvåpoängar­e inte bara inneburit en stor historisk milstolpe för Frillesås, det hade även varit direkt nödvändigt för att väcka liv i drömmen att undvika kval. Nu ligger man tre poäng efter IFK Vänersborg ovanför kvalstreck­et med fem matcher kvar att spela.

Mot Sandviken såg det länge ut att bli en seger, då Frillesås gick ifrån till 6-4 med 25 minuter kvar. Gästerna hämtade dock upp tvåmålsund­erläget genom två hörnmål.

– De gör mål på två skithörnor. Det händer ibland, men det är så sjukt små marginaler. Det är inte det att de har något monstertry­ck på oss och skapar solklara lägen, utan det är två pissmål. Det är inte ens bra skott. Det är en som går längs isen och en trippelret­ur.

Vad hade det betytt att få slå Sandviken?

– Det hade betytt sjukt mycket. Vi har aldrig vunnit mot något topplag här hemma, inte ens tagit poäng egentligen. Det är klart att det är positivt att vi tog en poäng nu, men det hade betytt väldigt mycket att få vinna.

Kommer du ändå kunna känna någon sorts stolthet över att ni tog en poäng?

– Nej, det kommer jag nog aldrig göra. Inte när det blev så som det blev, att jag missade straff med två minuter kvar. Då kan man inte njuta liksom.

Blir det någon sömn i natt?

– Jag hoppas det, så att man orkar jobba i morgon. Jag är bra på att älta saker, men när jag ska sova är jag bra på att stänga av det. Men man lär väl inte må asbra när man vaknar upp. Det första man kommer tänka på är den där jävla straffen.

” Det första man kommer tänka på är den där jävla straffen. Fredrik Johansson

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Frillesås kapten Fredrik Johansson brände straff i slutminute­n mot Sandviken.
BILD: KRISTER ANDERSSON Frillesås kapten Fredrik Johansson brände straff i slutminute­n mot Sandviken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden