Hallands Nyheter

Kommunal tar fajten varje dag

-

Varberg. Vi lever i en värld som ställer stora krav på personal som arbetar inom vård och omsorg.

Vi vet att arbetsmilj­ön på våra arbetsplat­ser är ansträngd och man har ett högt tempo vilket medför stress många gånger.

Vi vet att alla som arbetar inom vård och omsorg gör ett bra arbete och att man blir frustrerad när medarbetar­påverkan minskar.

Vi är medvetna om att mycket personal har gjort namninsaml­ing, skrivit artiklar i tidningar och påverkar arbetsgiva­ren på olika sätt. Detta är olika sätt för att visa hur personal upplever sin situation.

Kommunal tar alla dessa frågor med sig in i förhandlin­gar med arbetsgiva­ren i Varbergs Kommun. Arbetsgiva­ren har dock brustit i sitt ansvar med att göra personalen delaktig, vilket gör att det blir ryktesspri­dning och spekulatio­ner!

Kommunal har krävt av arbetsgiva­ren att starta en dialog med personalen, och arbetsgiva­ren har lyssnat. Så fortsättni­ngsvis kommer personalen få vara delaktiga i projektet Hållbara Arbetstids­modeller.

Vi påverkar i alla frågor som berör er som arbetar inom vård och omsorg, och frågor som är aktuella är:

• Tre semesterpe­rioder

• Hållbara arbetstids­modeller

• Flextid

• Lönerevisi­on för 2023 Vi arbetar för att all personal ska ha en bra arbetsmilj­ö och att man som medlem i Kommunal ska kunna känna sig delaktig och kunna påverka.

Detta gör vi genom arbetsplat­sbesök, medlemsmöt­en, träffar med arbetsplat­sombud/skyddsombu­d, skyddsrond­er, förhandlin­gar med arbetsgiva­ren, telefonsam­tal och mejl med medlemmar.

Vi tar fajten varje dag för Kommunals medlemmar!

Kommunal, Sektion Varberg

 ?? ?? Vi vet att alla som arbetar inom vård och omsorg gör ett bra arbete och att man blir frustrerad när medarbetar­påverkan minskar, skriver insändarsk­ribenten.
ARKIVBILD: MAJA SUSLIN
Vi vet att alla som arbetar inom vård och omsorg gör ett bra arbete och att man blir frustrerad när medarbetar­påverkan minskar, skriver insändarsk­ribenten. ARKIVBILD: MAJA SUSLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden