Hallands Nyheter

Varbergs Bostad och Varbergs kommun satsar felaktigt!

-

Varberg. ”Så utomordent­ligt kork../löjligt” Alla förstår och gör något åt att sänka elförbrukn­ingen, men Varbergs Bostad gör tvärtom! De vill införa elektronis­ka nycklar och låsa våra portar dygnet runt. Detta innebär elberoende, helt i onödan. Hur kan man resonera så här. Det känns inte bra att bli mer och mer instängd och beroende av el. Om elen försvinner blir vi antingen inlåsta eller olåsta. Systemet med helt vanliga gammaldags nycklar fungerar hur bra som helst och bör förespråka­s med anledning av hur världssitu­ationen har förändrats under det senaste året. Satsa denna kostnad hellre på mer personal/ fler arbeten, t ex fasta tjänster

BILD: MARTINA HOLMBERG för kvinnliga städare. De finns fullt med män inom Varbergs Bostad, med säkra arbeten och som kör omkring med var sin bil.

När jag för stunden ändå har penna vid hand vill jag också framföra en undran. Hur kan Varbergs Kommun och Varbergs Bostad hugga ner, till grunden, inte bara sly utan stora träd från 15 år och uppåt, förmodlige­n endast för att spara personalko­stnad under 6 el 7 år framåt? Våra gröna lungor är så gott som helt borttagna och i stället bebyggda, de flesta alldeles för mycket på höjden. Detta förminskar syremängde­n och solstrålar­na för oss alla.

Vad är målet? Att varenda kvadratcen­timeter ska asfalteras, att vi kommuninvå­nare ska vara inlåsta i våra boenden, titta ut på allt det gråa och sen vänta på att AI kommer med syre då och då, så att vi överlever? (Huhu, en sådan trist närmiljö!)

Ingela Strandvik

invånare i Varbergs Kommun och boende i Varbergs Bostad

 ?? ?? Systemet med helt vanliga gammaldags nycklar fungerar hur bra som helst, tycker insändarsk­ribenten.
Systemet med helt vanliga gammaldags nycklar fungerar hur bra som helst, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden