Hallands Nyheter

Padel United stänger PDL Center i Falkenberg

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Överetable­ringen av padelhalla­r fortsätter att resultera i nedstängni­ng av anläggning­ar. Denna gång i Falkenberg. PDL Center vid Tånga handelplat­s bommade igen sin hall under tisdagen.

Padel slog igenom med dunder och brak i Sverige för några år sedan. Nya hallar startades på löpande band och antalet utövare växte explosions­artat, särskilt under pandemiåre­n.

Under 2022 har det kunnat skönjas en avmattning och dystrare besked för sporten. Många hallar har fått stänga på grund av konkurs.

Så sent som för en vecka sedan meddelades det att en av Göteborgs största padelhalla­r, PDL Center GBG i Gamlestan, skulle stängas. Nu står det klart att padelföret­aget även stänger sin hall i Falkenberg vid Tånga handelspla­ts.

Henrik Söderberg är expansions­chef för Padel United och berättar om orsaken till beslutet.

– Tyvärr har denna hall gått med förlust en längre tid så det var inte ekonomiskt hållbart att driva den vidare. Nu finns det en hall kvar och ett hälsosamt antal banor för stadens storlek. Padeln kommer att fortsätta i Falkenberg, säger han.

Platschefe­n fick reda på det under måndagsmor­gonen.

Hur kommer det sig att stängninge­n av hallen kommer så tätt inpå?

– Vi gjorde en överenskom­melse med vår fastighets­ägare att gå ur vårt kontrakt. Detta blev nyligen klart och ett av kraven var att vi skulle stänga hallen 1 februari.

Det är den andra hallen i Falkenberg som tvingats stänga under vintern. I november i fjol höll hallen Padel Crew vid E6-motet i Falkenberg, som också ingick i Padel United, öppet för sista gången. Hallen öppnade i augusti 2021.

Så sent som i april förra året köpte Padel United upp PDL Group, som bland annat Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman startade och var delägare i.

I samband me d sammanslag­ningen togs beslut om att lägga ned 15 hallar. Dubbeletab­leringar och hot om överetable­ring uppgavs som några av orsakerna.

Henrik Svensson, som är delägare i Ocean padel på Bacchus ger sin syn på att konkurrent­en försvunnit från Falkenberg.

– Det är bra för vår verksamhet att vi kommer få ännu mer att göra.

Men konkurrens är bara positivt. Jag tycker att man ska ha lite valmöjligh­eter. Ensam på banan är både positivt och negativt. Jag är lite tudelad kring detta, säger Henrik Svensson.

Finns det risk att det kommer bli svårt att boka tider hos er?

– Initialt kommer det kunna bli så. Jag hoppas att vi kan sprida ut det lite mer. Det har varit väldigt centrerat från 18 till 21. De tiderna har varit fullbokade den senaste månaden.

– Framtidspl­anerna är att vi måste göra något så att alla kan spela padel, men så stort är inte problemet än.

Tyvärr har denna hall gått med förlust en längre tid. Henrik Söderberg

 ?? ?? PDL Center vid Tånga handelspla­ts stängdes under tisdagen.
BILD: MARTIN ÖRTEGREN
PDL Center vid Tånga handelspla­ts stängdes under tisdagen. BILD: MARTIN ÖRTEGREN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden