Hallands Nyheter

HK Varberg tvingas välja ny ordförande ännu en gång

Kaoset i HK Varberg fortsätter. Bara en och en halv vecka efter att handbollsk­lubben utsett en ny ordförande tvingas styrelsen kalla till ett extra årsmöte för att utse en ny ordförande.

- Kent Vikström

Den 20 januari kunde vi berätta att HK Varberg utsett Andreas Åstrand till ny ordförande efter att Evalotta Pettersson valt att kliva av sitt uppdrag. Eftersom styrelsen godtog valberedni­ngens förslag ställdes det planerade extrainsat­ta årsmötet in. Tanken var att Åstrand skulle vara ordförande fram till sommaren där medlemmarn­a skulle få rösta och säga sitt om valet.

Men nu har klubben ändrat sig och kallat till ett extra årsmöte den 8 februari. På dagordning­en står bland annat val av ny ordförande samt val kompletter­ande ledamöter och suppleante­r till styrelsen fram till ordinarie årsmöte.

”Den tidigare lösningen som valberedni­ngen och styrelsen valde har visat sig inte vara hållbar. Därför kallas medlemmarn­a till extra årsmöte”, skriver HK Varberg på sin webbsajt.

När vi får tag i den nyligen utnämnde ordförande­n Andreas Åstrand lägger han locket på.

– Jag har ingen kommentar om det. Vi ska ha ett årsmöte som jag tror blir jättebra nu på onsdag, säger Andreas Åstrand.

Inte ens varför ni ska ha det?

– Det är väl ganska tydligt varför vi kallar tänker jag.

Du får gärna utveckla.

– Du får ringa mig en annan gång. Vi hörs, hej.

Enligt HN:S uppgifter kan den före detta ordförande­n Peter Ideböhn vara på väg tillbaka till klubben och styrelsen.

När Ideböhn valde att kliva av sitt uppdrag 2020 var situatione­n en helt annan. Då hade HK Varberg ett eget kapital på 359 000 kronor.

I dagsläget befinner sig HKV i ekonomisk kris och behöver ha in 1,5 miljoner kronor för att rädda säsongen. Något som ser ut att lösa sig då Varbergs kommun aviserat att de är beredda att kliva in och hjälpa klubben ekonomiskt.

När vi får tag i Ideböhn vill han inte kommentera vad som kan ske under det extrainsat­ta årsmötet och hänvisar till att det kommer hållas internt.

– Jag får inte säga någonting nu. Det är som det är där och det kommer komma från något som blir en jättebra grej som behövs för att knyta ihop säcken under årsmötet, säger Peter Ideböhn.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Andreas Åstrand, till höger i bild, utsågs nyligen till ny ordförande för HK Varberg men nu tvingas klubben kalla till ett extrainsat­t årsmöte för att välja en ny.
BILD: PRIVAT Andreas Åstrand, till höger i bild, utsågs nyligen till ny ordförande för HK Varberg men nu tvingas klubben kalla till ett extrainsat­t årsmöte för att välja en ny.
 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Förre ordförande­n Peter Ideböhn ser ut att vara på väg tillbak i HK Varberg
BILD: KRISTER ANDERSSON Förre ordförande­n Peter Ideböhn ser ut att vara på väg tillbak i HK Varberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden