Hallands Nyheter

Varbergare­n ska spela Vm-kval för Thailands landslag

- Karl Andersson

Varbergs Bois-talangen Matilda Mårtensson spelade en träningsma­tch med ett lag i Bangkok under jullovet. Nu är hon uttagen i Thailands U20-landslag och ska spela Vm-kval i slutet av månaden.

– Det här är det största som hänt mig som fotbollssp­elare, säger 17-åringen.

Det är en snårig väg som leder fram till Bois-talangens landslagsu­ttagning. Allt började med ett mejl inför familjen Mårtensson­s Thailandsr­esa under jullovet.

– Jag skickade in ett fotbolls-cv till en journalist, som vidarebefo­rdrade detta till Phrana Koren FC. De lät mig vara med på en träning och en träningsma­tch. Det gick väl helt okej, för det var en representa­nt från klubben som tipsade förbundet om mig, berättar Mårtensson.

Tipsaren måste ha gillat det den såg, förbundska­ptenerna måste gillat det som de hörde. Direkt efter matchen fick hon nämligen veta att hon var uttagen i den U20-trupp som ska kvala mot VM i slutet av februari.

– Det känns nästan overkligt, beskedet kom verkligen som en chock, säger Matilda, som har möjlighet att spela för Thailand då hennes mamma är född och uppvuxen i landet.

Nu väntar resa till Uzbekistan för ett gruppspel mot värdlandet, Tadzjikist­an och Taiwan, och mittbacken tror att hon har goda chanser att få speltid.

– Jag tror det eftersom de tog ut mig trots att de knappt sett mig spela. Jag har en lite annan fysik än de flesta av deras spelare. Jag är lite längre och lite kraftigare byggd, det är nog det som sticker ut, menar hon.

Överlag verkar fotbollsli­vet leka just nu för Matilda, då hon under vintern har provtränat med Elitettan-laget Jitex BK samt division ett-laget Onsala BK. Efter noggrant övervägand­e har hon dock bestämt sig för att följa med Varbergs Bois ner i trean.

– Jag har funderat på om jag ska byta klubb, men jag hittade en lösning där jag blir kvar i Bois samtidigt som jag får träna med Jitex en gång i veckan. Det hade varit svårt för mig att pendla till Onsala eftersom jag inte har något körkort än, då är det lättare att ta tåget till Mölndal.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Matilda Mårtensson tror landslagsä­ventyret kommer ge värdefull erfarenhet och ett bredare kontaktnät.
BILD: KRISTER ANDERSSON Matilda Mårtensson tror landslagsä­ventyret kommer ge värdefull erfarenhet och ett bredare kontaktnät.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden