Hallands Nyheter

Vakna, Varbergs kommun!

-

Varberg. Som undersköte­rska och stödassist­ent sedan 30 år tillbaka har jag nu tröttnat totalt på sättet Varbergs kommun behandlar mig och mina kollegor. Det har i veckor varit artiklar insändare i tidningen gällande schemalägg­ning och semesterpe­rioder.

Att det hela tiden kommer ett standardis­erat svar från Anna-lena Sellergren som är förvaltnin­gschef gör mig mycket irriterad.

Personer som inte arbetar i organisati­onen kan tro att mina kollegor och jag är inkompeten­ta. Uttalanden som hela tiden återkommer är att vi måste se till kommuninne­vånarnas bästa. Vad tror de styrande att vi gör nu? Tänk om de lyssnat in sin personal från början, och inte totalt kört över oss i de beslut de tagit.

Beslutet om att införa tre semesterpe­rioder är taget. Det finns enheter som har löst sin semesterpl­anering utan problem, inte haft högre tillsättni­ng av vikarier än vad arbetsgiva­ren kräver inför sommaren och framåt i tiden. Det som gör mig upprörd är att det inte finns någon flexibilit­et i tankesätte­t uppifrån. Se från verksamhet till verksamhet verkar vara omöjligt.

Kollektiv lösning/kollektiv bestraffni­ng att verksamhet­en/boendet själva skulle kunna lösa något finns inte i överhetens värld. Att vara så fast besluten att införa förändring­arna och säga att det beror på personalbr­ist kommer inte att sluta väl!

Till hösten kommer det komma ett nytt avtal. Våra nya arbetstids­regler kan väl ändå inte betyda att vi som personal helt tappar vår kompetens för att kunna lägga in önskeschem­a?

I vårt nuvarande schemasyst­em kan avtal läggas in så vad är problemet?

Varför förminskar vår arbetsgiva­re oss? Det här handlar bara om ekonomi!

Varbergs kommun! Gör om och gör rätt! Informera er personal innan ni tar beslut som gör att våra arbetsliv helt förändras. Att arbeta inom vård och omsorg är i dag inte ett kall. Allt som görs mot oss och inte för oss gör att det kommer att bli en personalfl­ykt av undersköte­rskor och omsorgsper­sonal från Varbergs kommun av ett sällan skådat slag! Madde Svahn

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden