Hallands Nyheter

Unga män frias från misstankar om mord

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Varberg: En ung man hittades död i en ort utanför Varberg i början av december. Nästan två månader senare står det klart att de två män som inlednings­vis misstänkte­s nu frias helt från mordmissta­nkar. Ett besked som dröjt alldeles för länge enligt advokat Anders Roy.

Torsdagen den 8 december hittades en ung man avliden i en bostad i en ort utanför Varberg. Polisen kunde inte utesluta brott och samma kväll anhölls två män i 20-årsåldern misstänkta för mord.

Männen var bekanta med den avlidna personen. Två dagar senare släpptes männen ur häktet och Cecilia Bergsten, förundersö­kningsleda­re på grova brott, konstatera­de:

– Misstankar­na kvarstår men vi har inte hittat något som stärker dem, snarare tvärtom. Vi kommer avvakta besked från Rättsmedic­inalverket innan åklagaren tar beslut om misstankar­na, sade hon då.

Hon berättade att de inte misstänkte något brott men ville avvakta rapporten från rättsmedic­in innan de tog ett definitivt besked.

Först i fredags, den 27 januari, fick Anders Roy, försvarsad­vokat till en av männen, besked att de båda männen nu är helt avskrivna från misstankar.

Han är starkt kritisk till polisens och åklagarens arbete.

– Jag tycker det är alarmerand­e att man kan inleda utredning och delge misstanke om mord och inte ge ett ordentligt besked förrän nästan två månader senare. Det är inte okej att göra så mot två unga killar, säger han.

HN har sökt åklagare Gisela Sjövall som dock var upptagen under onsdagen. Cecilia Bergsten satt i möte och svarade kort på sms om varför männen inte misstänks längre: ”Finns inget som styrker den initiala brottsmiss­tanken”.

 ?? BILD: HN/ARKIV ?? Först i fredags, den 27 januari, fick Anders Roy, försvarsad­vokat till en av männen, besked att de båda männen nu är helt avskrivna från misstankar.
BILD: HN/ARKIV Först i fredags, den 27 januari, fick Anders Roy, försvarsad­vokat till en av männen, besked att de båda männen nu är helt avskrivna från misstankar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden