Hallands Nyheter

Fakta: Så ser läget ut på berörda skolor

-

I HN:S granskning pekas flera områden ut där ungdomar dras in i kriminalit­et. Rektorerna berättar hur läget ser ut på skolorna i just de områdena:

Madeleine Hyllsjö, rektor på Hertingssk­olan, säger att de märker av problemati­ken:

– Ja, det gör vi ju. Vi är i ett samarbete med SSPF som vi uppskattar och tycker är bra. I perioder lägger vi mycket tid på det arbetet och det kommer att bli en intensiv satsning framöver, säger hon.

Hur tänker du kring att så många barn finns i riskzonen?

– Det är klart att jag tänker att det är fruktansvä­rt för våra elevers skull. Vi behöver göra det här tillsamman­s; skola, vårdnadsha­vare, polis och alla förvaltnin­gar inom kommunen, för att kunna stötta föräldrar och elever, säger hon.

Chamilla Alnäng, rektor på Fajansskol­an:

– Vi jobbar förebyggan­de och är uppdaterad­e vad som pågår i Falkenberg. Men under mina fyra år som rektor har vi inte haft några större incidenter på vår skola. Min bild är att det är lugnt och tryggt i skolan.

– Vi jobbar tillsamman­s, vi rektorer träffar samordnare från polisen och när vi märker något så tar vi tag i det. Det är inte enskilda enheter på var sitt håll och det tror jag är en framgångsf­aktor.

Frida Ombert, rektor på Hjortsberg­sskolan: – Vi har jobbat jättehårt med miljön kring skolan. Så fort det varit något har vi uppmärksam­mat det för vaktbolage­t som åkt extra ronder. Vi pratar med elever när det uppstår situatione­r och har ett väldigt bra samarbete med socialtjän­st, polis och föreningsl­ivet när vi har behov av det.

– Jag förstår att det finns problem, men det är ingenting vi ser på Hjortsberg­sskolan i nuläget. Det är en trygg miljö för våra elever.

Leif Sandlund, rektor på Tångaskola­n:

– Det är alltid aktuellt att arbeta med elever och hur de mår. Vi har ju samarbetet med SSPF som fungerar väldigt bra. Vi har inte märkt att fler elever har problem med kriminalit­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden