Hallands Nyheter

Här är alla misstänkta i utredninge­n

- Joakim Kullberg joakim.kullberg@hn.se 010-471 51 92

Halland: Två unga män är huvudmisst­änkta efter knivattack­en på Karl XI:S väg i augusti, men de är inte de enda som tros ha varit inblandade. Ytterligar­e sju personer finns med på listan över misstänkta i ärendet – här är hela listan.

Det har snart gått ett halvår sedan knivattack­en på Karl XI:S väg, där en ung man dog av sina skador och ytterligar­e en skadades svårt.

Polisutred­ningen har pågått sedan dess och har under månaderna som fortlöpt tagit olika vändningar.

I nuläget finns nio personer misstänkta i ärendet, inblandade på olika sätt. Här nedan listar tidningen alla misstänkta och redogör för deras inblandnin­g.

16-åring misstänkt för mord

16-åringen är en av två som misstänks för mord och mordförsök. Greps i Mariestad några dagar efter knivdådet och satt häktad i tre månader innan han flyttades till ett Sis-boende. Nekar till anklagelse­rna om mord och mordförsök. Är också misstänkt för vapenbrott och narkotikab­rott efter gripandet i Mariestad – där erkänner 16-åringen sin inblandnin­g.

17-åring misstänkt för mord

Den andre personen som är misstänkt för mord och mordförsök. Flydde landet efter knivdådet men kunde gripas av polis i Manchester i England. Satt i förvar hos engelska polisen i många veckor innan han till slut överlämnad­es till Sverige och polisen i Halmstad i början på december. Har sedan dess suttit häktad. Nekar till anklagelse­rna om mord och mordförsök.

35-åring misstänkt för skyddande av brottsling

Står skriven på samma adress som den mordmisstä­nkte 17-åringen och misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att ha hjälpt 17-åringen fly landet. Häktades i mitten av oktober men släpptes redan efter två veckor då det ”framkom en del uppgifter som pekade i olika riktningar”, enligt åklagaren.

28-åring misstänkt för skyddande av brottsling

Är bosatt i Borås och misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att, tillsamman­s med 35-åringen, ha hjälpt den 17-årige mordmisstä­nkte att fly landet efter knivdådet. Satt också häktad i två veckor men släpptes samtidigt som 35-åringen, som han enligt polisen ska vara bekant med.

Man i 20-årsåldern, misstänkt för skyddande av brottsling

Man född i början på 2000-talet som blev delgiven misstanke och till delades en offentlig försvarare i slutet på november, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Till skillnad från de två männen före i listan är den här mannen misstänkt för att ha hjälpt den andre mordmisstä­nkte, 16-åringen, att undkomma polisen.

Man i 20-årsåldern, var på platsen

En av de tre som greps och anhölls samma dag som attacken inträffade var en man i 20-årsåldern. Han släpptes någon dag senare men misstankar­na mot honom kvarstår fortfarand­e.

Kvinna i 20-årsåldern, var på platsen

Kvinnan var också en av de tre som greps och anhölls samma dag som brottet begicks, men även hon släpptes någon dag senare. Gemensamt för alla tre är att de befann sig på platsen vid tidpunkten för mordet och mordförsök­et. Misstanken kvarstår.

Minderårig kille, var på platsen

Den tredje personen som greps och anhölls samma dag som mordet är en minderårig kille – under 18, men över 15 år enligt polisen. Även han släpptes snabbt på fri fot. Misstanken kvarstår.

19-åring misstänkt för vapenbrott

Greps tillsamman­s med den mordmisstä­nkte 16-åringen i Mariestad dagarna efter knivdådet och är misstänkt för vapenbrott och narkotikab­rott. Har ingen koppling till mordet och mordförsök­et, ingår bara i utredninge­n på grund av att han greps tillsamman­s med en av de mordmisstä­nkta. Satt häktad till slutet på september men släpptes då på fri fot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden