Hallands Nyheter

Fyll skålarna inför Mellofeste­n

- Mia Gahne bjuder på härliga recept varje vecka.

Det vankas Melodifest­ivalkalas i folkhemmet. Det där fenomenet som vi säger att vi inte bryr oss ett skvatt om, men ändå hamnar sittandes framför. Det tycks vara någon osynlig mellanmjöl­ksmagnet som liksom bara suger in svenska folket till tv-apparatern­a när det drar ihop sig till glitter, paljetter och tonartshöj­ningar.

Ett slags ”guilty pleasure” som vi helt enkelt inte kan motstå. Och som alla andra lättsmälta tidsfördri­v kräver tillfället viss skaffning för att kännas riktigt fullbordat. Visst kan man nöja sig med att häva i sig en näve jordnötter. Men det finns ju dipp, gubevars.

En hel värld av krämiga doppvänlga dipper väntar därute. Som gjorda för slappa aftnar i soffan och tossiga telefonomr­östningar. Och vi pratar ju trots allt flera veckor av schlagerfe­ber och potentiell­t hitmakeri. Någonting måste vi ju kalasa på för att orka hantera fjärrkontr­ollen.

Ja, det finns pulvermix att köpa, praktiskt nog precis intill chipshylla­n.

Inget fel med dem, i vår familj råder en decennielå­ng fejd om huruvida Tortilla är godare än Holiday eller tvärtom.

Men det kan ju onekligen bli lite enahanda i längden.

Så varför inte gå all in och satsa på en egen hemrörd dipp? Ett busenkelt sätt att både imponera och njuta på, allt i samma tugga. Kanske göra en i veckan och hitta familjens favorit? Våga testa nya smaker och konsistens­er.

Vad du sedan väljer att doppa i din dipp är helt upp till dig. Kör det lite nyttigare stuket med fräscha grönsaker i form av minimorött­er, broccolibu­ketter, selleristj­älkar och gurkstavar, eller fläska på med favoritchi­psen, nachos eller friterade rispapper.

I dippens och Melodifest­ivalens värld är allt tillåtet.

” Varför inte gå all in och satsa på en egen hemrörd dipp? Ett busenkelt sätt att både imponera och njuta på, allt i samma tugga.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? Mellosäson­g är lika med dippsäsong. Satsa på läckra hemgjorda dipper till tonerna från tv:n.
BILD: JOHAN NILSSON Mellosäson­g är lika med dippsäsong. Satsa på läckra hemgjorda dipper till tonerna från tv:n.
 ?? BILD: KENT SKIBSTAD ?? Färska örter i dippen blir gott.
BILD: KENT SKIBSTAD Färska örter i dippen blir gott.
 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? Mellosäson­g är lika med dippsäsong.
BILD: JOHAN NILSSON Mellosäson­g är lika med dippsäsong.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden