Hallands Nyheter

”Syndabocke­n” Johansson: ”Så små marginaler”

Efter två kanoninsat­ser mot Edsbyn och Sandviken stod Frillesås för en plattmatch i måstematch­en mot Gripen. Nu måste man nästan vinna mot Sveriges, för tillfället, bästa bandylag för att ha en chans att undvika kval.

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Det var med viss förvåning som Frillesås spelande assisteran­detränare Mattias Johansson drog upp persienner­na under torsdagsmo­rgonen och såg att solen faktiskt hade gått upp trots förlusten mot Gripen kvällen dessförinn­an.

– Det blev till och med rätt fint bandyväder, konstatera­r Johansson, vars lag tappade en tidig 1–0-ledning till förlust med 1–2 mot nästjumbon från Trollhätta­n.

– Det är framförall­t en ruskig besvikelse. Det har varit flera matcher före den här då de har känts heta och närvarande i 90 minuter, men den här gången hittade vi inte rätt. Jag upplever att vi vill jättemycke­t, men vi kändes osynkade. Det var bara några få som var bra och det är väldigt frustreran­de.

Själv hade han ett jätteläge att kvittera till 2–2 i den andra halvleken, men i stället för det i stort sett tomma målet prickade han hemmalaget­s Felix Callanders skridsko.

– Det är så små marginaler. Sätter vi 2–2 kanske vi vinner matchen, även om det ska sägas att Gripen också har många lägen. Såna chanser som den får man inte ofta och då måste den sitta. Vi hade många bra lägen med dåliga avslut, men behöver vi en syndabock tar jag gärna på mig den rollen.

Kanske får han revansch hemma mot serieledar­en Villa Lidköping, som han represente­rade i ett par säsonger under mitten av 10-talet. Klart är i alla fall att han tror att botten kan sno poäng av toppen.

– Det ska bli skönt att få försöka studsa tillbaka. Gör vi en bra match kommer vi ha poängchans, men vi behöver upp två nivåer jämfört med Gripen-matchen.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Mattias Johansson har stått för sex mål och elva assister under den pågående säsongen.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Mattias Johansson har stått för sex mål och elva assister under den pågående säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden