Hallands Nyheter

Stafsinge vände och vann sent borta mot Gislaved

- Henric Holmberg

Böljan fick bara behålla serieledni­ngen i en halvtimme efter derbyseger­n mot Ullared. Stafsinge lyckades vända och vinna borta mot Gislaved efter ett sent segermål.

– En oerhört tuff match. Vi kom med en förlust i bagaget och ville studsa tillbaka. Det var som en berg- och dalbana. De börjar bra, sen kommer vi igen, tappar och kommer tillbaka igen flera gånger, säger Stafsinges tränare Peter Berta.

Hemmalaget hade ledningen i paus efter att Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara, med förflutet i klubbar som AIK, Örebro SK, BK Häcken och Halmstads BK, gjort matchens första mål.

– De förtjänar att leda efter första halvlek, men det känns inte som att vi är långt bort. Deras forward håller väldigt hög klass, men våra innerbacka­r gör en fantastisk match, säger Peter Berta.

I och med underläget i paus hade Stafsinge inte jättemycke­t att välja på, som Berta själv beskriver det.

– Spelmässig­t börjar vi växa mer och jag är väldigt imponerad av killarna att de i en så tuff bortamatch kommer tillbaka och jobbar till sig en seger.

Victor Ericsson kvitterade efter knappa timmen.

– Det är ett inlägg där Victor går upp och når högre med huvudet än deras målvakt gör med händerna och bollen ramlar in i mål.

Sedan stod matchen och vägde. – Walter (Jensen, målvakt) gör en jätteräddn­ing, de har en boll över från nära håll, vi har ett motlägg på mållinjen där vi kunde gjort mål.

Men i den 90:e minuten avgjorde Stafsinge.

– Bollen dimper ner efter en hörna och på något sätt kan vi trycka in 2-1 genom Medion Kabashi. Vi vet att vi är ganska starka på fasta situatione­r och sen lyckas de inte rensa. På andra eller tredje försöket fick vi in bollen.

Stafsinge toppar nu tabellen på 17 poäng före Böljan på 16 poäng.

 ?? ARKIVBILD: ROBERT BOMAN ?? Medion Kabashi blev hjälte för Stafsinge.
ARKIVBILD: ROBERT BOMAN Medion Kabashi blev hjälte för Stafsinge.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden