Hallands Nyheter

Astrit Selmani ska besöka Varbergs match mot Häcken

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Den tidigare publikfavo­riten och skyttekung­en Astrit Selmani har planerat in ett besök hos sin före detta klubb Varbergs Bois – som är på jakt efter offensiva förstärkni­ngar.

– Han kommer och tittar på matchen mot BK Häcken, säger Joakim Persson.

Vi har tidigare berättat att Varbergs Bois är ute efter att förstärka sin offensiv och har bjudit in provspelar­e.

I tisdagens U21-match mot Helsingbor­g var två franska provspelar­e – Kévin Yoke och Abdoulaye Konaté – på plan för Varbergs Bois. Klubben har dock valt att inte gå vidare med någon av spelarna.

– Fransmänne­n fick besked efter matchen, säger Varbergs Bois manager Joakim Persson.

Mittfältar­en Edmilson Santos, 23, från Guinea-bissau gjorde sin första provtränin­g med Varbergs Bois i onsdags. Han är före detta lagkamrat med Vilela Pussick och Filipe Sissé och Bois har beslutat sig för att spelaren, som senast tillhörde Recreativo Huelva i spanska fjärdedivi­sionen, ska få ett förlängt provsspel.

– Edmilson kommer fortsätta hos oss minst en vecka till. Han ser ganska intressant ut. Sen är det inbokat att fem-sex andra spelare kommer dyka upp.

Persson trycker dock på att spelarna som finns i den nuvarande truppen är prio ett.

– Det är killarna som är här som måste göra det och vi fokuserar på det vi har i truppen. Just nu är det självförtr­oende som saknas och det är inget man kan köpa på Coop utan det är hårt jobb som gäller.

– Att vi tittar på folk hade gjort oavsett situatione­n vi är i. Vi tittar inte på lösningar som är kortsiktig­a. Sen kan det lik för bannat bli så om det dyker upp något som är enormt bra. Men annars ska det vara lösningar som ger oss någonting i framtiden.

En drömförstä­rkning hade förstås varit lagets tidigare skyttekung Astrit Selmani. Anfallaren gjorde stor succé i Varbergs Bois. Anfallaren har tillbringa­t våren på lån i danska FC Midtjyllan­d där hans agent gått ut och bekräftat till danska bold.dk att han inte blir kvar när lånet går ut i sommar och att de tittar på nya utmaningar.

Selmani ska också besöka Varbergs

BILD: RITZAU SCANPIX

Bois i samband med lagets nästa hemmamatch den 5 juni. Den klubb där han fick sitt stora genombrott i innan han såldes vidare till Hammarby.

– Han har bett om biljetter till matchen mot BK Häcken så han kommer finnas på läktaren då, så mycket kan jag utlova. Men det är enbart det han ska göra.

Enligt Persson lär det inte vara aktuellt med en övergång till Bois denna säsong.

– Han har ett år kvar i Israel och tjänar nog lika mycket som 50 procent av vår trupp tjänar tillsamman­s. Jag tror inte att han är beredd på att säga upp den lönen för att komma hit. Inte i dagsläget i alla fall, säger Joakim Persson.

 ?? ?? Astrit Selmani, här i FC Midtjyllan­ds tröja, har planerat in ett besök hos sin gamla klubb Varbergs Bois.
Astrit Selmani, här i FC Midtjyllan­ds tröja, har planerat in ett besök hos sin gamla klubb Varbergs Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden