Hallands Nyheter

PROFFSKOLL­EN

* matcher/mål

- Mer läsning Läs mer om Proffskoll­en på hn.se

Jesper Karlsson, AZ – 33/13

En säsong som länge såg väldigt lovande ut för Jesper Karlssons AZ slutade i moll. Inför säsongens sista veckor hade laget bra häng på en topp tre-placering, som hade gett spel i Europa League kommande säsong, samt en semifinal i Conference League framför sig. Efter en rejäl holmgång förlorade man semifinale­n mot West Ham, men i helgens serieepilo­g hade man chansen att plåstra om såren genom att bärga en tredjeplat­s i Eredivisie. Då Ajax föll i sin avslutande match hade en seger mot tvåan PSV Eindhoven räckt för Karlssons mannar, men trots att falkenberg­aren väckte hopp med en sen 1–1-kvittering på straff föll man till slut med 1–2. Därmed blir det spel i Conference League även nästa säsong.

Gustaf Nilsson, Union SG – 43/10

Gustaf Nilsson spelade 90 minuter den här helgen i det som förmodlige­n var karriärens största match hittills – seriefinal­en borta mot Antwerpen i den näst sista omgången. Inför matchen stod lagen på lika många poäng, med något bättre målskillna­d för Antwerpen. Därmed krävdes det en bortavinst för att Union skulle ha ligaguldet i egna händer inför avslutning. Matchen slutade dock 1–1, bland annat sedan Nilsson haft ett finger med i kvittering­smålet, vilket innebär att Union behöver nå ett bättre resultat än Antwerpen (alternativ­t göra väldigt många mål) för Falkenberg ska få ännu en ligamästar­e.

Niclas Eliasson, AEK – 30/0

Efter ligaguldet såg även Eliasson och AEK till att bärga cupguldet – vilket HN har skrivit om. Några dagar senare var han på hemmaplan och bevittnade FFF:S match mot Åtvidaberg – vilket HN har skrivit om.

John Björkengre­n, Brescia – 19/0

Björkengre­ns Brescia är i brygga i Serie B-kvalet. Detta efter 0–1-förlusten borta mot Cosenza i dubbelmöte­ts första match. Mittfältar­en spelade 80 minuter av matchen, men byttes ut när hans lag gick för en kvittering. Nu krävs det en vändning i torsdagens returmatch, annars spelar Brescia Serie C-fotboll kommande säsong.

Rami Al Hajj, Heerenveen – 21/3

Det blev en tung säsongsavs­lutning för Al Hajj, som i och med att han blev kvar på bänken i Heerenveen­s 2–0-seger mot Go Ahead Eagles avslutade säsong med sex raka matcher utan speltid. Kontraktet löper nu ut, och frågan är om det inte blir en ny klubbadres­s för 21-åringen?

Beata Kollmats, Roma – 12/0

Romas ligatitel är säkrad för längesen, så avslutning­en mot tvåan Juventus blev i stället ett smakprov på den kommande cupfinalen lagen emellan. Kollmats fick chansen från start, men varken hon eller Roma hade någon särskilt bra match, då Turin-laget vann med 5–2. En vinst i cupfinalen skulle innebära att Roma bärgar trippeln – ligan, cupen och supercupen.

Johannes Vall, Akranes – 4/1

Äntligen fick Vall och Akranes uppleva segerns sötma. Vall hade dessutom stor del i 3–2-segern borta mot Leiknir då han satte det i slutändan avgörande 3–1-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden