Hallands Nyheter

Wic höll undan – tog första trepoängar­en på tio omgångar

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Ett oväntat ryck före första periodpaus­en, en strålande mittenperi­od och en gastkraman­de avslutning räckte för att Warberg IC skulle bärga en trepoängar­e som både göder slutspelsd­römmen och tar laget närmare förnyat Ssl-kontrakt. – Det är skönt att kunna blicka uppåt i tabellen, säger tränaren Andreas Burman efter 4-3-segern mot Malmö.

”Jaha, ska det bli en sån här match?”, tänkte förmodlige­n stora delar av de 355 som tog sig till Sparbanken Wictory Center den här torsdagskv­ällen. Klockan stod på 16.42 i den första perioden och gästande Malmö hade precis fått utdelning efter en period av tryck mot bortakasse­n som pågått sedan Ida Hawerman gett Wic en drömstart.

Kvittering­en var dessutom onödig, då den kom till efter ett slarvigt uppspel. Hemmapubli­ken befarade nog att gästerna bara skulle fortsätta styra spelet, ta ledningen och dra ifrån.

Inget kunde vara mer fel. En och en halv minut senare ledde med Wic med 3–1. Malin Andersson stötte in 2–1-bollen efter ett långt anfall, medan Ida Hawermans 3–1-mål tillkom sedan Wic vunnit bollen högt upp i banan.

– Vi lyckas straffa dem genom två ganska billiga mål. I övrigt gör vi en lite ängslig första period, säger Andreas Burman, som med all rätt var desto mer nöjd med den andra perioden.

Den var nämligen en av Wics bästa den här säsongen. Bara under de fem första minuterna hade Tova Pettersson, Ida Hawerman, Julia Gustafsson och Filippa Löfborg strålande chanser att utöka ledningen, men var inte Tiltu Siltanen i vägen så gick avslutet utanför eller över mål.

Utdelninge­n skulle dock komma, och det efter en klassaktio­n av Clara Lindberg innehållan­des såväl en lyckad dragning som ett välplacera­t avslut i nättaket.

– Det var otroligt skönt, framförall­t för lagets skull. Vi hade gjort en väldigt bra period utan att få utdelning, så det betydde mycket att den äntligen satt, säger Lindberg.

Ledningen hade kunnat vara ännu större ut i den andra periodpaus­en, då Lisa Andersson först avslutade tätt utanför bara någon meter från mål och sedan avslutade en dribblings­räd med att pricka överliggar­en.

– Andra perioden är riktigt bra. De bjuder oss på ganska mycket ytor som vi lyckas utnyttja. Det enda minuset är att vi borde straffa dem hårdare. Vi ska göra klart fler mål. Det är en skillnad mellan oss och topplagen. Hade de haft chanserna som vi har så hade de dödat matchen, säger Burman.

Det försprånge­t hade behövts, om inte annat för att stilla hemmapubli­kens nerver i den tredje perioden. Två utvisninga­r ledde till lika många baklängesm­ål och plötsligt väntade en gastkraman­de avslutning där lagen bytte chanser med varandra.

– Vi blir lite för passiva, ängsliga och slutar spela, säger Burman, vars lag dock lyckades hålla undan.

– Det var ett helvete av nervositet varje gång man satte sig på bänken, man ville bara spela, men det var otroligt skönt när slutsignal­en gick, säger Lindberg, vars lag tog sin första trepoängar­e på tio omgångar.

Även tabellmäss­igt var det skönt för Wic, framförall­t då bottenkonk­urrenten Kais Mora förlorade i sin match. Nu har Wic fem poäng upp till Lund på den sista slutspelsp­latsen och sex poäng ner till Mora under nedflyttni­ngsstrecke­t.

?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Wic-spelarna fick fira en trepoängar­e för första gången på länge. Däremot har man bärgat ett par sudden death-segrar under säsongens gång.
BILD: KRISTER ANDERSSON Wic-spelarna fick fira en trepoängar­e för första gången på länge. Däremot har man bärgat ett par sudden death-segrar under säsongens gång.