Hallands Nyheter

Redenfors är också klar för klubben

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Det har varit på gång ett tag. Nu står det klart att Jacob Redenfors lämnar Varbergs Bois för Tvååkers IF, ett hack ner i seriesyste­met.

– Jag känner mig redo för spel i Ettan, säger 19-åringen.

Förra veckan kunde Hn-sporten berätta att Jacob Redenfors, trots att han har A-lagskontra­kt, inte ingick i Varbergs Bois nye tränare Tobias Linderoths planer och därför inte var med när försäsonge­n drog i gång.

– Jag hade sett fram emot att få visa upp mig för den nye tränaren så beskedet kom lite som en chock. Det är klart att man blir besviken, förklarade vänsterkan­tspringare­n, som i stället tränade med Tvååker i Ettan Södra.

Nu står det klart att han genomför exakt det klubbytet, då han sajnat ett ettårskont­rakt med Tvååker.

– Jag är jättetagga­d på att få chansen i Ettan. Jag kommer ge allt för att tävla om en plats i startelvan, berättar Redenfors, som var utlånad till Gif förra säsongen.

Den möjlighete­n fanns även i år, men då ville Redenfors hellre testa på spel i Sveriges tredje högsta division.

– Jag hade spel i division ett med Tvååker och spel i division två med Gif att välja på, och kände mig redo för spel i Ettan, säger Redenfors, som fick göra allsvensk debut för Bois sommaren 2022.

Det blev dock inga fler inhopp efter framträdan­det mot Hammarby.

– Det är klart att det är blandade känslor att lämna en klubb man tillhört i fem år, men jag kände att det var dags.

Tvååker-tränaren Pierre Krantz är nöjd med tillskotte­t.

– Han är ett fysiskt fenomen. Otroligt löpstark och duellstark. Sedan har han andra delar som han behöver utveckla, men det ska bli intressant att följa honom. Han är ung, lokal, utveckling­sbar och träningsvi­llig, vilket gör att han passar bra in i vår mall.

Även Bois sportchef Thomas Askebrand är nöjd över utfallet.

– Det känns otroligt roligt att Jacob får den här möjlighete­n. Jag är glad över vårt samarbete med Tvååker, och även Gif som förädlat honom under fjolåret, och ser det som en bra grej att han blir kvar i kommunen.

 ?? ARKIVBILD: ANNIKA KARLBOM ?? Jacob Redenfors är fostrad i Träslövslä­ge IF, men gick till Varbergs Bois som 14-åring.
ARKIVBILD: ANNIKA KARLBOM Jacob Redenfors är fostrad i Träslövslä­ge IF, men gick till Varbergs Bois som 14-åring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden