Hallands Nyheter

Kvinna tvättade pengar efter kidnappnin­g – döms

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

Varberg/lysekil: Ett ungt par pressades på pengar och hölls fångna i sitt eget hem i Lysekil i somras. En Varbergskv­inna var en av mottagarna av Swish-överföring­arna som gjordes under kidnappnin­gsdramat. Nu döms hon för penningtvä­ttsbrott.

Under en sommarnatt i centrala Lysekil blev ett ungt par utpressade på pengar och hölls fastbundna i sitt eget hem. Under hot skulle de ”fixa pengar” till tre män. Anhöriga till paret kontaktade­s och krävdes på en lösensumma om 50 000 kronor. Dessa pengar swishades sedan vidare, varav en kvinna i 30-årsåldern i Varberg var en av mottagarna.

” Kvinnan hävdar själv i förhör att en kille var skyldig henne pengar, men att pengarna skulle komma från någon annan då han själv inte hade Swish.

Kontoutdra­g visar att Varbergskv­innan rört sig både i Varberg och Lysekil under den aktuella perioden. Kvinnan hävdar själv i förhör att en kille var skyldig henne pengar, men att pengarna skulle komma från någon annan då han själv inte hade Swish.

Hon tog ut 12 000 kronor i bankomat och gjorde detta, enligt egen utsago, för att ”konsumera”. Hon skulle bland annat köpa en barnvagn.

Nu döms kvinnan, mot sitt nekande, vid Uddevalla tingsrätt till villkorlig dom och 40 dagsböter om 50 kronor för penningtvä­ttsbrott.

Två av de tre männen som var inblandade i kidnappnin­gsdramat döms till två och ett halvt års fängelse för människoro­v, rån och utpressnin­g. Den tredje döms till ett års fängelse för rån, utpressnin­g och människoro­v, mindre brott.

Utöver Varbergskv­innan stod ytterligar­e två personer åtalade för penningtvä­ttsbrott. En av dem döms och en frikänns.

 ?? BILD: TT/ARKIV (BILDEN ÄR ETT MONTAGE) ?? En kvinna i 30-årsåldern i Varberg döms för penningtvä­ttsbrott vid Uddevalla tingsrätt.
BILD: TT/ARKIV (BILDEN ÄR ETT MONTAGE) En kvinna i 30-årsåldern i Varberg döms för penningtvä­ttsbrott vid Uddevalla tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden