Hallands Nyheter

”En av Superettan­s mest spännande spelare” till FFF

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Tobias Linderoth fortsätter att plocka russinen ur den Skövde Aik-kaka han förfogade över förra säsongen. Näst på tur att följa med tränaren till Varbergs Bois är den 19-årige innermittf­ältaren Isak Vidjeskog. – Att jag har fått jobba med ”Tobbe” tidigare är så klart en stor del i att jag väljer Varberg.

Isak Vidjeskog hade det på känn att Tobias Linderoth skulle vara intressera­d av att få med sig honom till Varbergs Bois när Skövde brottat ner Falkenberg­s FF i Superettan-kvalet. Under säsongen som gått hade han först lånats ut till Skövde från Kalmar FF, presterat så bra att Skövde köpte loss honom och därefter varit tokgiven när laget under hösten undvek nedflyttni­ng från en tillsynes omöjlig position.

Därför blev han inte så förvånad, men desto mer glad när hans tankegång visade sig överensstä­mma med verklighet­en.

– Att jag har fått jobba med ”Tobbe” tidigare är så klart en stor del i att jag väljer Varberg. Han gav mig förtroende och fick mig att känna att jag kunde vara mig själv på planen. Sedan ligger andra faktorer bakom att jag hamnar i Varberg också, säger 19-åringen, som var kontraktsl­ös och högintress­ant på marknaden efter en fin debutsäson­g på seniornivå.

Han blev kvar i samma division som Skövde, men ser ändå flytten till Varberg som ett steg uppåt i karriären.

– Även om det är samma serie så hoppas jag och tror att det är ett steg uppåt. Jag hoppas att vi kan vara uppe i toppen och utmana, säger Isak, som skrivit på ett tvåårskont­rakt med klubben.

Den unge finländare­n är en central mittfältar­e, men har en offensiv spets som är sällsynt på den positionen. Under fjolårssäs­ongen stod han för fem mål och två assister i Superettan, samtidigt som han också gjorde mål i den ena kvalmatche­n mot Falkenberg.

– Jag sätter inte upp några målsättnin­gar för hur många mål jag ska göra per säsong, men det är en del som jag gillar att ha i mitt spel. Jag vill ta mig in i boxen så ofta som möjligt, väl där inne vet jag att jag är vass, säger Vidjeskog och får medhåll av Thomas Askebrand.

– Han är duktig på att komma in i rätt ytor vid rätt tillfälle och har en näsa för mål, vilket är imponerand­e i den unga åldern.

Bois sportchef är spänd på att se vad nyförvärve­t kan åstadkomma.

– Med tanke på åldern och att han redan har en väldigt bra säsong i bagaget bör han nog klassas som en av de mest spännande spelarna i Superettan, säger Askebrand

Askebrand är inte den första som sett kvalitéer i Vidjeskog, som provtränad­e med den portugisis­ka storklubbe­n Benfica som 15-åring. En dröm för många tonåringar, men som Isak fick se baksidorna av.

– Jag var bara 15 år och fick känna på hur inrutat ett sånt liv hade varit. Det var väldigt obekvämt och tufft i den åldern. Det kändes som ett för stort steg. Det är rätt ofta man hör om en ung finsk eller svensk som drar utomlands i tidig ålder och sedan försvinner lite. Det finns så klart undantag, som Dejan Kulusevski, men jag tyckte planen Kalmar hade för mig lät mer realistisk, berättar Bois senaste nyförvärv, som alltså nobbade Lissabon för Kalmar.

Han slog aldrig igenom som A-lagsspelar­e i klubben som kallar sig ”Smålands stolthet” och hamnade via Skövde i stället i Varberg. En identisk resa med namnen Bjerkebo.

– Haha, det är kul! Det ska bli roligt att få fortsätta spela med Isak, vi trivs jättebra ihop.

 ?? ARKIVBILD: CARL SANDIN ?? Isak Vidjeskog imponerade i Skövde AIK under den föregående säsongen. Nu blir han den tredje spelaren från succéhöste­n, tillsamman­s med Yusuf Abdulazeez och Isak Bjerkebo, som Linderoth plockar med sig till Bois.
ARKIVBILD: CARL SANDIN Isak Vidjeskog imponerade i Skövde AIK under den föregående säsongen. Nu blir han den tredje spelaren från succéhöste­n, tillsamman­s med Yusuf Abdulazeez och Isak Bjerkebo, som Linderoth plockar med sig till Bois.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden