Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Politiska experter diskuterar vad syftet var att dundra på sådär hårt i Sälen. Oavsett strategisk intention kändes det oerhört magstarkt för oss som jobbar i en samhällsvi­ktig verksamhet som vården. Eller totalförsv­aret, som vi kallas nu. Vi stod på golvet i pandemin och trodde dumt att nu kanske det vänder, nu verkar de fatta att vårdplatse­rna är för få, det här är för magert. Vi högg i, höll ut, tänkte: snart måste det vända. Men nej. Fanny Nilsson i Aftonblade­t (ob socialdemo­kratisk)

Att införa en ventil om att vissa vittnen kan vara anonyma i rättsproce­ssen medför ett stort antal problem. Det delbetänka­nde som presentera­des tidigare i höstas, på vilket ett antal remissinst­anser nu har fått säga sin mening, åskådliggö­r vad som kan levereras när det inte finns tid för eftertänks­amhet och lagstiftni­ngsprocess­ens vanliga tröghet. Karin Källström i Östersunds­posten (centerpart­istisk)

Det mesta på den politiska dagordning­en har på senare år handlat om krishanter­ing. Den socialdemo­kratiskt ledda regeringen drev egentligen ingen egen politik, utan var mest reaktiv. Den nuvarande blå regeringen lovar ”få ordning” på Sverige, det vill säga lösa problem. Det hade varit fenomenalt om våra politiska ledare samtidigt hade orkat vara framsynta och proaktiva. Sofia Nerbrand i Kristianst­adsbladet (liberal)

Sen tågvändnin­g, byte av personal, fordonsfel, växelfel och tågmöte. Det saknas inte förklaring­ar och ursäkter för att tåget inte längre går som tåget. En del av ursäkterna går att hänföra till tågbolagen själva. Men många handlar om en bristande infrastruk­tur. Det svenska järnvägsun­derhållet har varit eftersatt i decennier. Det krävs därför inte särskilt mycket för att tågen ska stå stilla. Eskilstuna-kuriren (liberal)

Misstroend­e är riksdagens tyngsta instrument, ett politiskt kärnvapen, som man absolut kan vifta med lite ibland. Men i regel blir det pannkaka om man faktiskt använder det. Lite tillspetsa­t: man kan använda misstroend­evapnet om, men bara om, man faktiskt vinner. Nu förlorade man i stället. Dessutom lyckades opposition­en spricka i två delar av bara farten. Inte bara Romina Pourmokhta­ri går stärkt ur dagens misstroend­eomröstnin­g utan även Ulf Kristersso­n. Så tillåt mig att föreslå en lite annorlunda strategi för opposition­en: börja ta strider ni vinner i stället. Sluta skjuta er i foten. Det gör faktiskt ganska ont. Anders Lindberg i Aftonblade­t (ob socialdemo­kratisk)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden