Hallands Nyheter

Lss-bostad har blivit en ekonomisk fråga

- Anhörig

Svar

på ”Socialnämn­den segregerar människor” och ”Fogdevägen­s Lss-boende kommer ligga i ett parkliknan­de område”

LSS. Det är oerhört viktigt att följa Lss-lagen som bland annat S-O Svenheden påtalade i sin senaste insändare. Lss-lagen grundades 1994 av dåvarande liberalen Bengt Westerberg.

Var står Liberalern­a i kommunen /socialnämn­den i denna fråga? Jag vill se lite mera engagemang i denna fråga från er liberaler i kommunen!

Vad det gäller kommunens behov av Lss-bostäder så har det ej varit prioritera­t de senaste 10-15 åren om man ser utifrån behovet som funnits. Att kommunen då får vite är ju det enda sättet för Socialstyr­elsen att markera för kommunerna att här behövs vidtas åtgärder. Att man då väljer att använda våra skattemede­l till att betala vite i flera år är skamligt!

Sven Andersson får det att låta som man kommit på en ”billig lösning ”för de boende då det ju i grund och botten handlar om att kommunen inte handskats med våra kommunala skattemede­l på rätt sätt”.

Intressant att ni beaktar ekonomin när det gäller de mest utsatta personerna i vårt samhälle som är i störst behov av att någon annan för deras talan. Det är många anhöriga/gode män som i flera år påtalat behovet av bostäder för denna grupp.

Finns det inte någon i socialnämn­den som minns Hallagårde­n och Vipeholm? Dessa institutio­ner vill vi inte ska återuppstå.

Hur kan Sven Andersson och kompani vara så övertygade om att det kommer bli en fin bostad där de kommer känna trygghet?

Nästa fundering jag vill få svar på är, tänker man göra ekonomiska vinster genom att minska personalbe­manningen också? Närbelägna gruppbostä­der kan väl ha en gemensam personalst­ab med lägre grundbeman­ning eller vad är tanken med denna lösning?

 ?? ?? Trygghetsb­oendet Fogdevägen i Tvååker.
Trygghetsb­oendet Fogdevägen i Tvååker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden