Hallands Nyheter

Han gjorde comeback när HK Varberg tog fjärde raka segern

HK Varbergs trotjänare Tobias Bengtsson gjorde comeback på planen efter flera års uppehåll. Han stortrivde­s i sin roll när HKV tog sin fjärde raka seger. – Jag älskar det här. Det är det bästa som finns, säger Bengtsson.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Daniel Lindgren och Filip Berentsen tvingades lämna återbud inför hemmamötet med IFK Ystad. Berentsen har fortfarand­e problem med ländryggen men räknar med att vara tillbaka inom kort.

Då plockade HK Varberg fram ett ess ur rockärmen i from av klubbens trotjänare Tobias Bengtsson som spelade sin första match sedan han valde att lägga av 2020.

En spelare som började träna med laget efter nyår då han skulle förbereda sig för att spela en legendar-match med spelare som tillhört Drott i Halmstad.

– Jag har knappt rört på mig under fyra år förutom att jag spelat lite padel så jag tyckte att det var dags att göra det nu, säger Tobias Bengtsson med ett leende och fortsätter:

– Det var så jäkla kul att jag ringde och frågade om jag kunde komma och träna i måndags och torsdags. Sedan blev det skador och sjukdomar så de frågade om jag ville vara med och då svarade jag; självklart!

Han berättar att han alltid saknat handbollen sedan den dagen han valde att lägga av.

– Men jag driver ett företag med tre polare och har egentligen inte tid för det här. När jag var med och tränade kände jag dock att man rensade skallen lite när man jobbar så mycket så det var skönt, samtidigt som kroppen känns bra.

Det slutade med tre mål framåt och ett fint arbete i försvarssp­elet för Bengtsson som stortrivde­s ute på planen.

– Trycket med 1 200 på läktaren som vi har nu är ju det man älskar med det här. Det är häftigt och ger mig härliga minnen från när vi kvalade uppåt och det var mycket publik.

Hur tycker du att det gick?

– I försvaret känner jag att jag hängde med. Under träningen i måndags kände jag mig lite ringrostig men för varje dag och tränings som går känner jag att man kommer igång lite och konditione­n är helt okej.

Kan det bli fler matcher?

– Kanske. Jag kommer fortsätta träna men om jag spelar matcher får vi se.

– Det är ju många som är sjuka eller skadade nu som ska tillbaka i truppen så vi får se vad som händer men det var kul i alla fall.

Efter en väldigt jämn första halvlek som slutade 16–16 gjorde HK Varberg några taktiska justeringa­r i den andra. Som så många gånger förr den här säsongen körde HKV slut på motståndet och vann till slut med klara 37–29.

– Till slut reder vi ut det. Vi hade disciplin framåt och kunde hålla oss till det vi bestämt att vi ska göra bakåt, säger Daniel Lindroos och fortsätter:

– Sedan gjorde vi lite justeringa­r i försvarsar­betet som gjorde att vi kunde trycka på ett helt annat sätt och det gav ju resultat.

Lindroos, som tillsamman­s med Julian Sjögren (8 mål), låg bakom segern med sina sju mål var imponerad av Bengtsson i hans comeback.

– Det ger oss en trygghet bakåt. Han har ju trots allt stått där i X antal år och det är alltid en trygghet att ha honom bredvid sig. Sedan kommer han in med en jäkla energi också.

Serieledar­en Helsingbor­g har gjort ett rejält ryck i den allsvenska tabellen och skapat en lucka till de andra lagen. HK Varberg har åtta poäng upp till Helsingbor­g och ser därför ut att få rikta in sig på att försvara andraplats­en resten av säsongen.

– Vi vill ju sätta press på både Helsingbor­g men även de andra lagen under oss genom att fortsätta ha det här avståndet till dem. Vi kommer inte ge bort någonting utan kriga hela vägen in i slutet.

HK Varbergs målskyttar: Johan Szybanow 8, Daniel Lindroos 7, Filip Andersson Moberg 6, Jonathan Lind 3, Tobias Bengtsson 3, Elliot Sjölin 3, August Gudmundsso­n 2, Axel Skoog 2, Linus Lindberg 2, Julian Sjögren.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Klubbikone­n Tobias Bengtsson gjorde oväntad comeback i HK Varberg hemma mot Ystad efter flera års uppehåll.
BILD: KRISTER ANDERSSON Klubbikone­n Tobias Bengtsson gjorde oväntad comeback i HK Varberg hemma mot Ystad efter flera års uppehåll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden