Hallands Nyheter

Medlemmar jublar över att golfklubb fått nya ägare

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Stämningen var på topp när medlemmarn­a fick möta Ullared Flädje Golfklubbs nya ägare. Lättnaden var också stor över att den tidigare nedläggnin­gshotade banans framtid nu är säkrad. – Flädje-andan är tillbaka och starkare än någonsin. Det här har gjort att vi knyter näven lite extra så jag tror att banan kommer få ett lyft, säger Martin Jansson.

PG Åhäll hälsade kommittéer­na och de medlemmar som var där för att träffa de nya ägarna för första gången välkomna. När Åhäll konstatera­de att man efter några månaders jobb äntligen kunde fastslå att banan och klubben lever vidare och drivs i ny regi möttes han av applåder från åhörarna.

Stefan Almén represente­rade sin mamma Inga Jönsson – som är en av de största markägarna. De har tagit över ägandet av klubbhuset och kommer hyra ut det tillsamman­s med marken den står på till de nya ägarna till ett lägre arrende under det första året.

En uppgörelse som gör det möjligt för klubben att sänka sina priser.

– Det känns rätt att göra det. Vi vill ju att banan ska finnas kvar och om vi kan bidra med att ge dem en bra start så gör vi självklart det. Jättebra att det blivit en lösning och att det gått så snabbt. Det är ett fantastisk­t jobb som PG (Åhäll) och hans team lagt ned, säger Stefan Almén.

Han framhåller vikten av att det blivit en långsiktig lösning med långa avtal.

– Min pappa (Sven) var en av initiativt­agarna till banan och jag vet ju att han gärna velat att den skulle få leva vidare. Därför känns det jättebra att den gör det.

Den informatio­nsgrupp som startades upp när det stod klart att den

gamla klubben försattes i konkurs har lagt ned många timmar med ideellt arbete.

Målet har varit att försöka behålla klubbens medlemmar och hitta en ny ägare som kunde ta över. Förutom PG Åhäll var övriga i gruppen närvarande under mötet.

– Man tyckte ju att det skulle vara synd om klubben skulle försvinna då banan är så fin. Jag blev irriterad och sade att det här ska vi kunna lösa. Vi var ett antal som ställde upp och tänkte ungefär likadant. Det har krävts en del engagemang och slutresult­atet har vi ju nu så det har gått rätt bra, säger Martin Jansson.

Målet har som bekant uppnåtts. Som vi tidigare berättat blir det lokala och halländska ägare som tar över anläggning­en där Andreas Liebisch, 33, blir huvudägare. Han har tidigare varit vid för familjeför­etaget Fakon i Falkenberg och är själv en tidigare medlem i golfklubbe­n.

– Vårt främsta mål var att vi skulle få någon som är lokal. Nu har vi den lokala förankring­en och mer Flädje-anda än att det hade kommit någon utifrån.

Hur känns det nu när allt är klart?

– Jätteskönt! Det är den bästa banan du kan spela på här i Falkenberg. Det är lugnt och tyst med en vacker natur som kommer visa sig till våren, säger Åsa Norberg.

– Vem man än möter som spelat här eller varit medlem är så positiva. Med det i ryggen har man fått ännu mer energi och då har det känts rätt att göra så här. Jätterolig­t är det, säger Gunnel Nielsen.

Gruppen har bland annat ringt runt och mailat alla gamla medlemmar för att hålla dem informerad­e om läget.

– Vi har fått så mycket positiva svar så det ser lovande ut inför säsongen. Man var rädd att många skulle hoppa av men det är nog inte så farligt många, sedan tillkommer det många nya också, säger Jansson och fortsätter:

– Jag tror att vi kommer bli mellan 300–400 medlemmar i år. Når vi 400 är det fantastisk­t. En som bor i Göteborg kan vara medlem här för 795 kronor i stället för att vara medlem i en norrlandsk­lubb, vilket är fantastisk­t.

 ?? BILD: KENT VIKSTRÖM ?? Ullared Flädje Golfklubbs flergåriga medlemmar Åsa Norberg, Martin Jansson, Gunnel Nielsen och PG Åhäll jublar över beskedet att golfbanan och klubben kan drivas vidare i ny regi.
BILD: KENT VIKSTRÖM Ullared Flädje Golfklubbs flergåriga medlemmar Åsa Norberg, Martin Jansson, Gunnel Nielsen och PG Åhäll jublar över beskedet att golfbanan och klubben kan drivas vidare i ny regi.
 ?? ?? Stefan Almén represente­rade sin mamma Inga Jönsson som är en av de största markägarna. De har tagit över ägandet av klubbhuset och kommer hyra ut det tillsamman­s med marken den står på till de nya ägarna.
Stefan Almén represente­rade sin mamma Inga Jönsson som är en av de största markägarna. De har tagit över ägandet av klubbhuset och kommer hyra ut det tillsamman­s med marken den står på till de nya ägarna.
 ?? ?? Eldsjälen PG Åhäll hälsade medlemmarn­a välkomna till mötet med de nya ägarna.
Eldsjälen PG Åhäll hälsade medlemmarn­a välkomna till mötet med de nya ägarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden