Hallands Nyheter

Anna Unemark vann guld i Winter World Masters Games

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Falkenberg­aren Anna Unemark, 47, fick kliva högst upp på pallen i Winter World Masters Games i italienska Lombardiet.

– Det här kommer jag leva på länge, säger hon.

Vi har tidigare berättat om Anna Unemark från Falkenberg som hittade tillbaka till konståknin­gen efter 30 års uppehåll.

I dagarna ställde hon upp i Winter World Masters Games som detta år avgjordes i Italien. Tävlingen kallas för veteran-os eller ”lilla OS” då det arrangeras vart fjärde år och består av flertalet olika vinterspor­ter där idrottare från 30 och uppåt är med och tävlar.

Det slutade med succé för Unemark. Först missade hon pallen i artistiskt med små marginaler och slutade på fjärdeplat­s av 21 deltagare.

– Det var lite snopet men jag bättrade på mig, säger Anna Unemark. När det var dags för freeskatin­g klaffade nämligen allt och falkenberg­aren, som tävlar för Halmstad konståknin­gsklubb, tog hem guldet där 22 åkare gjorde upp om pallplatse­rna.

– Jag hade hela Halmstadsg­änget med mig i området där vi väntar på att få veta poängen så det ekade här i hallen när jag insåg att jag hade vunnit, säger hon och skrattar innan hon fortsätter:

– Det kändes helt suveränt och jag blev helt paff. Domarna hade gett ganska höga poäng innan så jag tänkte att jag inte skulle vara med där uppe, så det blev en positiv överraskni­ng.

Vad blev nyckeln till seger?

– Jag lyckades med alla mina hopp. Min sista piruett blev inte jättelycka­d men själv åkningen var riktigt bra rakt igenom så det var kul.

Fotnot: Klubbkamra­ten Silvija Jenderhag tog två medaljer.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Anna Unemark från Falkenberg kammade hem förstaplat­sen i World Winter Games.
BILD: HÅKAN JOHANSSON Anna Unemark från Falkenberg kammade hem förstaplat­sen i World Winter Games.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Anna Unemark (mitten) jublar här efter sin seger.
BILD: PRIVAT Anna Unemark (mitten) jublar här efter sin seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden