Hallands Nyheter

Warberg IC blev överkörda av den regerande mästaren

- Kent Vikström

Warberg åkte på en riktig överkörnin­g borta mot den obesegrade seriesuver­änen Thorengrup­pen i SSL då man förlorade med hela 1–15. Umeålagets nyförvärv Sandra Hawerman blev dessutom tvåmålssky­tt mot sitt gamla lag.

– När man väl spelar tänker man inte på det, säger Hawerman om att möta Warberg för första gången sedan flytten.

Säsongens tuffaste bortamatch blev precis så svår som man kan tänka sig för Warberg IC. Stjärnspäc­kade mästarlage­t Team Thorengrup­pen visade varför man fortfarand­e är obesegrat i seriespele­t denna säsong.

Warberg lyckades stundtals klara sig ur motståndar­lagets höga press och kunde hålla nere siffrorna hyfsat i den första perioden. Umeålaget gick till periodvila­n med en 3–0-ledning.

– Underläge 0–3 var väl inte vad vi hade velat ha då. Vi kämpade på men de är jävligt bra, säger Ida Sundberg i Expressens sändning.

Släkten är värst brukar det heta. Två och en halv minut in i den andra var det också Sandra Hawerman som gjorde 4–0 till hemmalaget. Detta i sin första match mot Warberg för sitt nya lag Thorengrup­pen. Hon ökade sedan på till 6–0 med sitt andra mål i matchen. Innan perioden var slut hade Team TG gått ifrån till 9–0.

– Jag vet inte vad vi gjorde i andra. Det är alldeles för dåligt. De gör exakt samma sak gång på gång och får göra mål på det. Jag tror att vi blev för låga och gjorde det för enkelt för dem, säger Ida Sundberg.

Clara Lindberg putsade till siffrorna en aning när hon reducerade i mitten av tredje men Thorengrup­pen vann till slut med hela 15–1.

– Vi är inte tillräckli­gt starka i alla delar av spelet. Sedan är det självklart ett bra lag vi möter men tråkigt att det blev som det blev, säger Clara Lindberg.

Sandra Hawerman, som tidigare tidigare varit en starkt bidragande faktor i Warbergs offensiva spel, menade att hon inte lade allt för stort fokus på att hon mötte sitt gamla lag för första gången.

– När man väl spelar tänker man inte på det. Det är mer konstigt när man träffar de i korridoren men det var kul att träffa dem, säger Sandra Hawerman och ger sin syn på matchen:

– Jag tycker att vi har bra tålamod. I första perioden spelade vi enkelt och sen i andra får vi de ytor som vi pratat om för att de börjar bli lite trötta och kanske börjar tjuva lite. Då rullar målen in så det var jätteskönt.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Sandra Hawerman, som nyligen bytt klubb till Thorengrup­pen, gjorde två mål mot sitt gamla lag Warberg IC.
BILD: KRISTER ANDERSSON Sandra Hawerman, som nyligen bytt klubb till Thorengrup­pen, gjorde två mål mot sitt gamla lag Warberg IC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden