Hallands Nyheter

Frustratio­n i Warberg IC trots klar seger

- Kent Vikström

Även om det på pappret blev en klar seger borta mot tabelljumb­on Fristad med 10–4 var Warberg IC inte nöjda med sin egen prestation.

– Vi går för att ta revansch mot Lund nästa helg och då behöver vi verkligen snäppa upp efter den här prestation­en, säger Johan Astbrant.

Warbergs lagkapten Jesper Larsson var frustrerad efter den första perioden där Fristad tog ledningen innan Wic kunde göra fem raka mål genom Andreas Grönli, Mattias Kongstad, Jesper Larsson samt Mattias Kongstad som målade två gånger om.

Fristad hann dock reducera till 3–5 innan perioden var slut.

I andra blev det lite nerv när Rasmus Larsson gjorde 4–5. Det väckte dock Warberg som gick ifrån till 9–4 tack vare målskyttar­na Anton och Joel Birgersson samt Filip Erheden och Kongstad som fullbordad­e sitt hattrick.

– Första 20 tycker jag att vi är på tok för dåliga och låter dem göra match av det. Sedan krigade de med näbbar och klor men vi ska vara betydligt mycket bättre och spela it dem. Andra var bättre och där reste vi oss, säger Jesper Larsson i Svensk innebandys sändning.

38 sekunder in i den tredje perioden fastställd­e Max Källerteg slutresult­atet till 10–4.

– Ingen höjdarmatc­h. Det kände som att vi åkte dit och bara skulle hämta hem tre poäng för att sedan åka hem igen. Prestation­en är inte riktigt där på den nivå vi önskar, säger tränaren Johan Astbrant och utvecklar:

– Jag tycker inte att vi respektera­r alla delar i spelet. Framför allt i spelet utan boll där vi blir lite bekväma, lite runda och inte gör det vi pratat om under veckan.

Att Warberg har tagit en stor ledning men släppt tillbaka motståndar­laget i matchen igen är inget nytt fenomen.

– Det har varit ett stående inslag tyvärr i de sista tre matcherna där vi tar ledningen relativt komfortabe­lt men sedan slutar spela.

– I den här ligan hugger alla lag om du gör det så vi behöver hitta bättre vägar att gå när vi tar de här ledningarn­a. Det bildar en frustratio­n i gruppen och då får vi inte ut det vi vill ute på banan.

Hovslätts IK vann sin match, vilket innebär att de fortsatt är i serieledni­ng med två poäng ned till Warberg på andra plats. De båda lagen skapat en stor lucka ned till övriga lag i tabellen.

Något som tränaren tror kan vara en anledning till att laget slappnar av lite för mycket i vissa matcher.

– Jag tror att det sitter mycket i det mentala. När vi tillsamman­s med Hovslätt har dragit ifrån i toppen kanske man undermedve­tet börjar snegla mot det som komma skall fram mot vårkanten.

– Men vi kan inte tumma på någonting och börja fokusera på nuet. Om vi inte gör det kommer vi inte väl förberedda i de närmaste matcherna. I och med att serien görs om till nästa år kommer alla lag ha något att spela för hela vägen in, så vi behöver börja ställa högre krav på varandra.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Jesper Larsson och hans Warberg IC vann planenligt borta mot tabelljumb­on Fristad.
BILD: KRISTER ANDERSSON Jesper Larsson och hans Warberg IC vann planenligt borta mot tabelljumb­on Fristad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden