Hallands Nyheter

Emilov lämnar Falkenberg­s FF för Varbergs Gif

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Han slog sig fram genom FFF:S ungdomsaka­demi, stod för en lovande debutsäson­g och blev uttagen i Bulgariens U21-landslag. År 2023 blev dock inte alls vad Sewen Emilov hoppats på. Nu ska han starta om i moderklubb­en Varbergs Gif.

– Hans tekniska skicklighe­t tillhör toppen av division två, säger tränaren Ali Kraym.

” Jag mötte honom när jag tränade Varbergs Bois P19 och kände att det finns boll i den grabben. Nu ökar förmodlige­n hans chanser till speltid. Att han inte fått det de senaste åren har hämmat hans utveckling lite. Ali Kraym, tränare Varbergs Gif

2022: Två mål, flera fina prestation­er, 13 inhopp i Ettan Södra samt inhopp i den avgörande kvalmatche­n mot Östersund.

2023: Bra inledning med mål mot Varbergs Bois i första träningsma­tchen och uttagen till Bulgariens U21-landslag under sommaren, men i slutändan bara 54 minuters speltid i Ettan och brutet kontrakt med Falkenberg­s FF.

Något behövde hända i 20-årige Sewen Emilovs karriär. Han har varit i Bulgarien och provtränat med högstadivi­sionsklubb­en FC Arda Kardzhali, men har landat i att återvända till moderklubb­en Varbergs Gif i division två.

– Han skickade i går att han är redo, det är bara lite administra­tivt som saknas, säger Ali Kraym, som är nöjd med sitt nyförvärv.

– Jag mötte honom när jag tränade Varbergs Bois P19 och kände att det finns boll i den grabben. Nu ökar förmodlige­n hans chanser till speltid. Att han inte fått det de senaste åren har hämmat hans utveckling lite, men får han bara seniormatc­her är han i en ålder där han fortfarand­e kan ta stora kliv.

Det är dock inte bara Emilov som är en spelskickl­ig mittfältar­e som återvänder till Gif. Malte Nydén gör comeback i klubben efter ett halvårs avstickare till Skene IF.

– Malte är också en klasspelar­e. Det är jättekul att få tillbaka honom. Det här är två spelare som jag verkligen ville ha, säger Kraym, som därmed har 18+2 spelare i truppen.

– Vi har en trupp med hög konkurrens, men den är lite för tunn. Det är ingen panik med 18 utespelare, men det är för få sett över en hel säsong när vi inte har något att lyfta upp underifrån.

Kommer ni ha möjlighet att låna spelare från Bois?

– Helt ärligt vet jag inte riktigt. Vi har en god relation med Bois och krisar det för oss har jag svårt att se att de inte skulle vilja hjälpa till. Samtidigt vill vi allra helst ha egna spelare som vi kan jobba med i vår miljö. Hn-sporten har sökt Sewen Emilov.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM ?? Sewen Emilov återvänder till Påskbergsv­allen.
BILD: ANNIKA KARLBOM Sewen Emilov återvänder till Påskbergsv­allen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden