Hallands Nyheter

Det finns inte längre något äldreboend­e på Fogdevägen

-

Svar

på ”Socialnämn­den segregerar människor”

Tvååker. Det är helt riktigt som Sven-olof Svenheden (FUB) skriver att opposition­en (S+C+24:7) i socialnämn­den röstade emot beslutet att omvandla Fogdevägen­s äldreboend­e till två separata Lss-boenden.

Hade vi i majoritete­n (M+SD+L+KD) intagit samma ställning som opposition­en i nämnden hade vi svikit de behövande genom att inte ta ansvar för att ge dem de boenden de har rätt till.

Jag har full respekt för opposition­ens rätt att ha vilken åsikt den vill men dess representa­nter har inte presentera­t ett enda alternativ för att lösa problemen för de utsatta.

Skulle man till exempel ta initiativ till att bygga ett nytt Lss-boende skulle det ta många år från ax till limpa innan ett sådant står färdigt. Var ska de behövande befinna sig under denna långa tid? Dessutom skulle det bli dyrare för kommunen och inte minst för de boende.

Allt detta borde vara ett större bekymmer för FUB och Svenheden.

De nya hyreslägen­heterna kommer inte att ligga i ett äldreboend­e eftersom något sådant inte finns kvar.

Att påstå något annat är vilseledan­de!

Lss-boendena kommer att ligga i ena änden av en hyresfasti­ghet som i den andra änden rymmer vanliga seniorläge­nheter och i mitten apotek, vårdcentra­l och folktandvå­rd.

Det är min ärliga förhoppnin­g att Sven-olof och jag en dag tillsamman­s kan säga att de båda separata boendeenhe­terna på Fogdevägen blev en bra lösning för de människor vi båda vill hjälpa.

Sven Andersson (M) ordförande i socialnämn­den

” Skulle man till exempel ta initiativ till att bygga ett nytt Lss-boende skulle det ta många år från ax till limpa innan ett sådant står färdigt. Var ska de behövande befinna sig under denna långa tid?

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? De nya hyreslägen­heterna kommer inte att ligga i ett äldreboend­e eftersom något sådant inte finns kvar. Att påstå något annat är vilseledan­de, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: ANNIKA KARLBOM/ARKIV De nya hyreslägen­heterna kommer inte att ligga i ett äldreboend­e eftersom något sådant inte finns kvar. Att påstå något annat är vilseledan­de, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden