Hallands Nyheter

Vi vill stärka hela pensionssy­stemet

Vi har haft en dysfunktio­nell pensionsgr­upp som inte arbetat för landets pensionäre­rs bästa.

- Carita Boulwén (SD) riksdagsle­damot Erik Hellsborn (SD) riksdagsle­damot Sara-lena Bjälkö (SD) riksdagsle­damot

Replik

Svar till ”Nu måste pensionäre­r säga ifrån!” – Mårten Pettersson

Pensionssy­stemet. Mårten Pettersson belyser med all rätt de påtagliga orättvisor­na i det nuvarande allmänna pensionssy­stemet. Det är en verklighet där de som arbetat och slitit hårt hela livet nu står inför en besvikelse när deras pension inte lever upp till de löften som gavs vid 1994 års allmänna pensionsre­form. Ingen äldre idag hade väl förväntat sig att de skulle behöva samla pantburkar, vara tvungen att köpa det billigaste eller bara det mest nödvändiga i matbutiken för att få slantarna att räcka till.

Vi har haft en dysfunktio­nell pensionsgr­upp som inte arbetat för landets pensionäre­rs bästa. Det är i den gruppen som beslut om pensioner tagits och där har vi i Sverigedem­okraterna inte fått vara med, förrän nu. För Sverigedem­okraterna är det av yttersta vikt att landets pensionäre­r får leva ett tryggt och värdigt liv utan ekonomiska bekymmer.

Vi vill därför stärka hela pensionssy­stemet och öka pensionsav­sättningar­na. Det ska synas på pensionen om du har arbetat hela livet. Men samtidigt behövs också ett ökat stöd till dem som på grund av sjukdom eller funktionsn­edsättning inte kunnat arbeta i full utsträckni­ng.

Det är dock helt orimligt och ett stort hån mot alla som arbetat och slitit hela sitt liv, som bidragit till Sveriges välfärd, att de som kommit till Sverige utan att ha bidragit med en enda skattekron­a kan få lika hög eller högre pension. Vi vill se en differenti­erad pension som belönar dem som arbetat hela livet och bidragit till samhällets välfärd.

” Det ska synas på pensionen om du har arbetat hela livet.

Det är nödvändigt att överväga förändring­ar i skatten på tjänstepen­sion och höjda pensionsav­sättningar för att säkra högre pensioner. Möjlighete­n att pausa tjänstepen­sionen bör också implemente­ras för att uppmuntra seniorer att kombinera arbete och pension och stödja arbetskraf­tsutbudet.

Sverigedem­okraterna vill så bland annat;

• Höja pensionern­a

• Öka det ekonomiska stödet till de mest utsatta äldre

• Underlätta privat pensionssp­arande

• Verka för mer jämställda förutsättn­ingar till bra pension

• Se över undantagsr­egler och äldreförsö­rjningsstö­det

Tidöpartie­rna rättar nu också till det orättvisa som drabbade 57:orna och vidtar åtgärder för att inte samma situation ska drabba de födda -59. Vi sverigedem­okrater kommer fortsatt vara drivande för att landets pensionäre­r ska få leva ett tryggt och bra liv på ålderns höst!

 ?? BILD: RIKSDAGEN ?? Vi har haft en dysfunktio­nell pensionsgr­upp som inte arbetat för landets pensionäre­rs bästa, skriver Carita Boulwén (SD), Sara-lena Bjälkö (SD) och Erik Hellsborn (SD).
BILD: RIKSDAGEN Vi har haft en dysfunktio­nell pensionsgr­upp som inte arbetat för landets pensionäre­rs bästa, skriver Carita Boulwén (SD), Sara-lena Bjälkö (SD) och Erik Hellsborn (SD).
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden