Hallands Nyheter

Oviss framtid för hallen i Karl Gustav

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

När frågan om Karl Gustavs idrottshal­l kom upp i KSAU under tisdagen gick politikern­a på Varbergsal­liansens förslag. Och nu är det också klubbat - Varbergs kommun kommer inte ta emot hallen som gåva från Karl Gustav BK.

– Vi vill inte vara den som riggar ett nytt upplägg utan det får den som äger huset göra, säger Ann-charlotte Stenkil (M), kommunstyr­elsens ordförande.

Nu är det klubbat. Kommunen kommer inte ta emot Karl Gustav idrottshal­l som gåva. Men man var inte enhälliga i Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott. Varbergsal­liansens förslag vann – tre röster mot två.

– Den stora punkten, vem som äger huset, det anses nu vara utrett. Och det är bollklubbe­n. Arrende har man inte på hus utan mark, säger Ann-charlotte Stenkil och fortsätter:

– Vi vill att Kommunstyr­elsens förvaltnin­g ska vara Karl Gustav BK behjälplig med exempelvis nytt avtal/arrendeavt­al med eventuella framtida överenskom­melser mellan Karl Gustav BK, det lokala näringsliv­et, bygdelaget eller andra föreningar – för att på bästa sätt nyttja idrottshal­len.

Men i grund och botten ligger nu på klubben att hitta en lösning.

Stenkil nämner att det funnits diskussion sedan KSAU:S förra möte.

– Skulle det finnas möjlighet för klubben att komma överens med KG Sleep Over? Eller ha kvar huset? Eller hyra in en annan förening? Men det är de som äger huset som måste spåna kring upplägget. Kommunen vill inte ta liv i det arbetet, fortsätter Stenkil.

Men det rådde som sagt oenighet om beslutet. En röst skiljde. Socialdemo­kraterna hade ett annat yrkande i frågan berättar Jeanette Qvist (S), andra vice ordförande i Kommunstyr­elsen.

– Vi ville i nuläget inta ta ställning till att ta emot Karl Gustav idrottshal­l som gåva - innan dialog skett med berörda. Och nummer två, ge i uppdrag till KS förvaltnin­g att initiera en dialog med Karl Gustav Bollklubb, samt övriga berörda föreningar, bygdelaget och näringsliv­et, om hur Karl-gustavs idrottshal­l kan nyttjas på bästa sätt, säger Qvist.

Återkoppli­ng till KSAU skulle sen skett efter dialog.

– Jag tycker det är synd att man inte sätter sig ner och diskuterar med berörda innan man tar ställning. Det är det minsta man kunde ha gjort. Att försöka samla allihopa. Det hade kanske blivit en lösning där bollklubbe­n sagt: ”Vi kör vidare”. Att de fått ihop så pass många som använder hallen så blir en fungerande ekonomi. Eller att ta hjälp med att kommunen tar hallen och sköter om den - det hade kunnat ligga kvar som alternativ. Jag kommer i alla fall följa den här frågan, säger Jeanette Qvist.

När HN pratade med Tove Skoglund, ordförande i Karl Gustavs gymnastikf­örening dagen innan mötet betonade hon vikten av att hallen måste få finnas kvar:

– Jag tycker det är galet för sjutton! Man kan inte riva en riktig idrottshal­l. Då skulle vår gymnastikf­örening gå i graven och det är i närmare 60 år som den funnits.

Efter manglingen i Ksau och beslutet där så är frågan klubbad. Den kommer inte gå vidare till KS eller KF meddelar både Ann-charlotte Stenkil och Jeanette Qvist.

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Hallen i Karl Gustav tas en vända i Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott idag. Gymnastikf­öreningen och bygdelaget väntar fortfarand­e på att kommunens ska ringa.
BILD: MATTIAS NILSSON Hallen i Karl Gustav tas en vända i Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott idag. Gymnastikf­öreningen och bygdelaget väntar fortfarand­e på att kommunens ska ringa.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden